Rada Party: Een Bar met een Unieke en Dramatische Inrichting

Een Ontwerp van Ly Design Office

Inleiding

Rada Party is een bar die ontworpen is door Ly Design Office. Het ontwerp is geïnspireerd op het creëren van een ruimte die comfort en ontspanning van zicht, ruimte en geest interpreteert. Het resultaat is een perfecte ruimte-ervaring met oog voor verfijnde details. Het gebruik van box-elementen door de hele ruimte heen zorgt voor een coherente ontwerptechniek en doorbreekt de traditionele bar-depressie. Hierdoor ontstaat er een regelmatige vorm die de ruimte definieert.

Unieke Eigenschappen

Rada Party onderscheidt zich door de dialoog tussen ruimte en cultuur volledig tot uiting te brengen. Door het creëren van dramatische details wordt abstracte artistieke expressie omgezet in waarneembare ruimtelijke beelden. Met behulp van overlappende niveaus en vage grenzen tussen fysieke objecten en schaduwen, creëren de ontwerpers een bar-ruimte die rijk is aan textuur en diepte.

Realisatietechnologie

De inrichting van het interieur sluit naadloos aan op de gevel. Bij het betreden van de bar blijven de korrel en textuur van het materiaal behouden. De ontwerpers hebben gekozen voor een avant-gardistische uitstraling door gebruik te maken van donkergrijze achtergronden met gespikkelde cementverf. Hierbij worden koele kleuren en lokale paarse elementen toegevoegd om de aanwezigheid van decoratie te verminderen en een dynamische sfeer te creëren.

Specificaties

Het project beslaat in totaal 1000 vierkante meter. De gestapelde boxen bij de ingang strekken zich uit tot aan de entree, waarbij de paarse tint opvalt. Op het eerste gezicht heeft het een diep gevoel van ruimtelijke schoonheid en is het verfijnd met een mysterieuze sfeer waar mensen naar verlangen.

Interactie

De lokale gebieden maken gebruik van de geometrische vorm van de lampenband, die aansluit bij de indeling van de binnenruimte en voldoet aan de verlichtingsbehoeften. Tegelijkertijd zorgt het voor een scherp visueel contrast met andere muren. Het spel van licht en schaduw tussen het virtuele en het echte verzwakt de beperkingen van de ruimtelijke structuur en weerspiegelt de verfijnde kwaliteit en onderscheidende persoonlijkheid.

Locatie en Tijdsbestek

Het project is gestart in augustus 2018 in Haikou en werd voltooid in november 2018, ook in Haikou.

Onderzoek

Het ontwerp van de lobby benadrukt de ruimtelijke toon van de bar, die streeft naar avant-garde, innovatie en artistiek gevoel. Hoewel de hele ruimte niet veel verfijnde decoratie heeft, heeft het wel een rijke textuur en levendige sfeer, waardoor mensen kunnen ontspannen in een omgeving vol met elkaar verweven kopjes en genieten van de meest pure en prachtige tijd.

Uitdagingen

De toiletten presenteren de schoonheid van ruimtelijke textuur met ritmische vormen en creëren interactie tussen licht, schaduw en omgeving met behulp van spiegels. De vloeiende lijnen en stabiele textuur geven de ruimte niet alleen een rijke gelaagdheid, maar vertegenwoordigen ook de spirituele oriëntatie en esthetische interesse van moderne mensen.

Notities

Dit project illustreert de dialoog tussen ruimte en cultuur. Door het creëren van dramatische details wordt abstracte artistieke expressie omgezet in waarneembare ruimtelijke beelden. Het ontwerp van de lobby benadrukt de ruimtelijke toon van de bar, die streeft naar avant-garde, innovatie en artistiek gevoel. Het ontwerp van de privékamer volgt de functionele eisen en combineert decoratie met visuele spanning, waarbij originele materialen zoals metaal en steen worden geïntegreerd om een lichteffect te creëren en kunst en industriële stijl te integreren in de hele ruimte.

Awards

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp is geprezen voor het incorporeren van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Afbeeldingscredits

Afbeelding #1: Fotograaf Shi Xiang Wan He, RADAR PARTY, 2018.

Afbeelding #2: Fotograaf Shi Xiang Wan He, RADAR PARTY, 2018.

Afbeelding #3: Fotograaf Shi Xiang Wan He, RADAR PARTY, 2018.

Afbeelding #4: Fotograaf Shi Xiang Wan He, RADAR PARTY, 2018.

Afbeelding #5: Fotograaf Shi Xiang Wan He, RADAR PARTY, 2018.

Intellectueel Eigendom

Copyrights behoren toe aan Ly Design Office, 2018.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ly Design Office
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Shi Xiang Wan He, RADAR PARTY, 2018. Image #2: Photographer Shi Xiang Wan He, RADAR PARTY, 2018. Image #3: Photographer Shi Xiang Wan He, RADAR PARTY, 2018. Image #4: Photographer Shi Xiang Wan He, RADAR PARTY, 2018. Image #5: Photographer Shi Xiang Wan He, RADAR PARTY, 2018.
Projectteamleden: Leo Long Martin Ma Nicky Ma
Projectnaam: Rada Party
Projectklant: Ly Design Office


Rada Party IMG #2
Rada Party IMG #3
Rada Party IMG #4
Rada Party IMG #5
Rada Party IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp