Vivo Unicenter Office: Een Hoogwaardig Kantoorontwerp dat Functionaliteit en Esthetiek Combineert

Een Unieke Werkplek Gecreëerd door Yining Wang

Shenzhen, Nederland - Het Vivo Unicenter Office is een indrukwekkend kantoorontwerp dat de flexibiliteit, vrijheid en alomvattende visie van Vivo weerspiegelt. Ontwerper Yining Wang heeft elementen uit de hedendaagse internettechnologie gecombineerd met de menselijke gevoelens van Shenzhen om een hoogwaardig kantoorcentrum te creëren dat voldoet aan de behoeften van zowel individuen als groepen.

Het Vivo Unicenter Office onderscheidt zich door zowel een gevoel van privacy als openheid te bieden. Het biedt een perfecte balans tussen communicatie en afzondering in grote ruimtes. Dit ontwerp weerspiegelt de symbiose tussen het geheel en de delen, waarbij zowel de functionaliteit van de groep als de individuele behoeften worden vervuld.

Het ontwerp maakt gebruik van hoogwaardige materialen, waaronder Jazz wit steen, gebeitst eikenhout, artistiek tapijt en geverfd glas. Deze materialen dragen bij aan de moderne en verfijnde uitstraling van het kantoor.

Het Vivo Unicenter Office beslaat in totaal 99390 vierkante meter en is gelegen in Shenzhen. Het project begon in januari 2018 en werd voltooid in oktober 2018.

De lobby van het kantoor is ontworpen om de bedrijfscultuur van Vivo te weerspiegelen. Het ontwerp van de vloer van de receptie en de combinatie van de wanden en het plafond tonen de kernwaarden van het bedrijf.

Het ontwerp van het Vivo Unicenter Office is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van kantoormedewerkers. Het biedt een comfortabele, handige, hygiënische, veilige en efficiënte werkomgeving die voldoet aan zowel esthetische als functionele eisen.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de lobbyruimte was om een praktisch, modern en milieuvriendelijk ontwerpconcept te creëren dat aansluit bij de CI-strategie van het bedrijf en het imago van een high-tech bedrijf weerspiegelt.

Dit ontwerp benadrukt individualiteit door middel van een eenvoudige aanpak, waarbij elke ruimte rekening houdt met verschillende functies. De ontwerper maakt gebruik van contrast tussen eenvoudige elementen om een moderne uitstraling te creëren. In het kantoorgedeelte is gekozen voor een uniform ontwerpconcept, met slijtvast tapijt, witte latexverf op de muren en wit geverfd glas als scheidingswanden.

Het Vivo Unicenter Office is een bekroond ontwerp en heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die goed doordacht, praktisch en innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met het Vivo Unicenter Office heeft Yining Wang een inspirerende werkplek gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het ontwerp weerspiegelt de visie en waarden van Vivo en biedt medewerkers een comfortabele en efficiënte werkomgeving.

Beeldcredits: Gold Mantis, Vivo Unicenter Office, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yining Wang
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Gold Mantis, Vivo Unicenter Office, 2020. Image #2: Creator Gold Mantis, Vivo Unicenter Office, 2020. Image #3: Creator Gold Mantis, Vivo Unicenter Office, 2020. Image #4: Creator Gold Mantis, Vivo Unicenter Office, 2020. Image #5: Creator Gold Mantis, Vivo Unicenter Office, 2020.
Projectteamleden: Yining Wang Feng Luo Xiaoji Yang
Projectnaam: Vivo Unicenter Office
Projectklant: Yining Wang


Vivo Unicenter Office IMG #2
Vivo Unicenter Office IMG #3
Vivo Unicenter Office IMG #4
Vivo Unicenter Office IMG #5
Vivo Unicenter Office IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp