Helix: Innovatieve Verlichting met een Duurzame Twist

Jun Wang's Helix Lampen: Kunst ontmoet Milieubewustzijn

Ontdek de Helix, een verlichtingsserie die duurzaamheid en design naadloos combineert, ontworpen door Jun Wang.

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, introduceert ontwerper Jun Wang een innovatieve verlichtingsserie genaamd Helix. Deze lampen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bevorderen ook het hergebruik en de regeneratie van niet-recyclebare energiebronnen. Met hun esthetische vormgeving en levendige kleuren brengen ze een frisse sfeer in elke woonruimte.

Wat de Helix serie onderscheidt, is het gebruik van gerecyclede plastic buizen voor de kabels, gesmede ijzeren lampenkappen en ijzeren pijpen. Deze elementen zijn samengebracht in een ontwerp dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. De Helix lampen zijn een toonbeeld van hoe functionele objecten ook als kunstwerk kunnen dienen.

De realisatie van de Helix verlichtingsserie omvat vloerlampen en hanglampen. De vloerlamp heeft een frame van twee ijzeren pijpen en een centrale as, waardoor de lamp in hoogte verstelbaar is. Een spiraalvormig element omwikkelt de lampsteun en fungeert als geleider voor de stroomvoerende draden.

Met een speels en kleurrijk ontwerp voldoet Helix aan de verlichtingsbehoeften van kinderkamers en sluit het perfect aan bij de wensen van jonge gezinnen. Als decoratieve en functionele verlichtingsoplossing combineert het esthetiek met praktisch nut, en voegt het een vleugje vernieuwing toe aan het huiselijk leven.

De lampaccessoires bestaan uit vier onderdelen: de lampenkap, spiraaldraad, lamphouder en voet. Deze componenten zijn vooraf geassembleerd voor eenvoudige opslag tijdens transport. Het installatieproces is ontworpen om eenvoudig te zijn, waardoor gebruikers moeiteloos kunnen genieten van hun nieuwe verlichting.

De Helix serie is het resultaat van een jaar lang onderzoek en ontwikkeling in China, van april 2021 tot maart 2022. Het project weerspiegelt Jun Wang's toewijding aan duurzame ontwikkeling en zijn vermogen om esthetiek en functionaliteit slim te integreren, wat resulteert in een unieke visuele ervaring voor thuisomgevingen.

De Helix verlichtingsserie is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een prestigieuze onderscheiding die getuigt van de creatieve vindingrijkheid en ervaring van de ontwerper. Deze erkenning bevestigt dat Helix niet alleen een visueel aantrekkelijk ontwerp is, maar ook bijdraagt aan een betere levenskwaliteit en een positieve impact heeft op onze planeet.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jun Wang
Afbeeldingscredits: Jun Wang
Projectteamleden: Anqi Tai Tianyu Liu Liming Chen Yujie Mao
Projectnaam: Helix
Projectklant: JUNWANGSTUDIO


Helix IMG #2
Helix IMG #3
Helix IMG #4
Helix IMG #5
Helix IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp