Readey: De Innovatie in Haarverzorging

Japanse TE-ATE filosofie inspireert unieke haarborstel

Ontdek Readey, een haarborstel die traditionele schoonheidsidealen combineert met moderne technologie voor een revolutionaire haarverzorgingservaring.

In Japan wordt de kracht van aanraking, bekend als TE-ATE, al eeuwenlang gewaardeerd. Deze filosofie is de drijfveer achter de creatie van Readey, een haarborstel die niet alleen het haar verzorgt, maar ook de geest kalmeert. Ontworpen door Takako Yoshikawa, onderscheidt Readey zich door zijn unieke vorm die in de palm van de hand past, waardoor een intiemere en beschermende benadering van haarverzorging mogelijk is.

Readey's ontwerp is geïnspireerd door de natuurlijke vorm van de palm, wat resulteert in een visueel aantrekkelijke en organische vorm. De borstel heeft geen traditioneel handvat, maar een staartachtig gedeelte dat speciaal is ontworpen om comfortabel in de palm te passen voor gemakkelijke bediening. De afgeronde contouren benadrukken het belang van het kalmeren van de geest als onderdeel van de haarverzorgingsroutine.

Deze elektrische haarborstel is uitgerust met een vibratiemechanisme dat zowel het haar als de hoofdhuid verfrist. In tegenstelling tot traditionele haarborstels die statische elektriciteit kunnen veroorzaken, is Readey ontworpen om haarverzorging te bieden terwijl statische elektriciteit wordt verminderd. Met een simpele aanraking wordt de borstel geactiveerd en kan de gebruiker genieten van een zelfverzorgingsbehandeling met 6000 trillingen per minuut en dubbele negatieve ionen.

De ontwikkeling van Readey begon in september 2021 en het product werd officieel gepresenteerd in het Ritz-Carlton Tokyo op 31 augustus 2023. Na een succesvolle voorverkoop zal Readey vanaf 1 november 2023 algemeen verkrijgbaar zijn. Yoshikawa's uitgebreide onderzoek naar haarborstels en krultangen in verschillende landen heeft geresulteerd in een product dat zowel qua design als functionaliteit vernieuwend is.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van Readey was het creëren van een vorm die natuurlijke bewegingen mogelijk maakt en tegelijkertijd de geest kalmeert. Het eindresultaat is een haarborstel die niet alleen het haar verzorgt, maar ook bijdraagt aan een gevoel van welzijn. Readey, bekroond met de Bronzen A' Design Award, belooft een nieuwe standaard te zetten in de wereld van haarverzorging.

Readey is een product van samenwerking tussen Takako Yoshikawa, Kasetu Souzou Inc., het merk Samantha Beauty en de fabrikant Koizumi Seiki Corporation. Het ontwerp is momenteel in afwachting van registratie als designrecht in Japan en is intellectueel eigendom van Kasetu Souzou Inc. en Takako Yoshikawa.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Takako Yoshikawa
Afbeeldingscredits: Main Image,#1〜4,All images Artistic Director, Takako Yoshikawa
Projectteamleden: Product Design : Takako Yoshikawa Artistic Direction : Takako Yoshikawa and Kasetu Souzou Inc. Brand : Samantha Beauty Manufacturer : Koizumi Seiki Corporation
Projectnaam: Readey
Projectklant: Samantha Global


Readey IMG #2
Readey IMG #3
Readey IMG #4
Readey IMG #5
Readey IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp