Poente: Een Verfijnde Tafellamp Geïnspireerd door de Braziliaanse Cultuur

Een Lumineus Meesterwerk van Marcos Duailibe

Inleiding

De Poente tafellamp is een meesterwerk dat zijn inspiratie haalt uit de levendige Braziliaanse cultuur, architectuur en kunst. Ontworpen door Marcos Duailibe, is deze lamp een innovatief en verfijnd stuk dat zowel in huiselijke omgevingen als werkruimtes past. Met zijn kalmerende verlichting, geïnspireerd door de zonsondergang, brengt de Poente tafellamp een unieke sfeer in elke ruimte.

De Poente tafellamp onderscheidt zich door het gebruik van warme en koele materialen die natuurlijke elementen accentueren en nostalgische emoties oproepen. Rojo Alicante marmer, walnoothout, geborsteld messing en een lampenkap van linnen worden gecombineerd om een opvallend visueel effect te creëren. Het ontwerp is geïnspireerd op de Braziliaanse ontwerpstijl uit het midden van de vorige eeuw en de jaren 50-60, wat resulteert in een elegant stuk. Bovendien maakt het gebruik van natuurlijke materialen de lamp stevig en vertrouwd.

De Poente tafellamp wordt vervaardigd met behulp van Rojo Alicante marmer, walnoothout, geborsteld messing en een lampenkap van linnen. Deze combinatie van materialen zorgt voor een duurzaam en esthetisch ontwerp dat de tand des tijds zal doorstaan. Met een diameter van 360 mm en een hoogte van 490 mm is de Poente tafellamp een perfecte aanvulling op elke ruimte.

Het gebruik van de Poente tafellamp is eenvoudig. De lamp kan eenvoudig worden aangesloten op het stopcontact met behulp van een kabel met een bruine stoffen coating en een aan/uit-knop van geborsteld messing. De hoofdstructuur van het stuk bestaat uit marmer en hout, met verbindingen en details van messing, waardoor de duurzaamheid van de materialen wordt vergroot.

Het ontwerpproces van de Poente tafellamp begon in december 2021 in Maranhão, Brazilië en werd voltooid in april 2022 in São Paulo, Brazilië. Tijdens het onderzoek naar het ontwerp werd er geëxperimenteerd met verschillende vormen en materialen om de perfecte balans te vinden tussen esthetiek en functionaliteit.

De Poente tafellamp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en Armaturen in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp van de lamp, dat bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke combinatie van materialen, verfijnde ontwerp en kalmerende verlichting is de Poente tafellamp een ware blikvanger in elke ruimte. Het brengt de schoonheid van de Braziliaanse cultuur en de natuurlijke elementen naar voren en creëert een warme en uitnodigende sfeer. De Poente tafellamp is een meesterwerk dat de perfecte balans vindt tussen functionaliteit en esthetiek.

Alle afbeeldingen zijn eigendom van Marcos Duailibe.

Alle rechten behoren toe aan Marcos Duailibe.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Marcos Duailibe
Afbeeldingscredits: All Images by Marcos Duailibe.
Projectteamleden: Marcos Duailibe
Projectnaam: Poente
Projectklant: Marcos Duailibe


Poente IMG #2
Poente IMG #3
Poente IMG #4
Poente IMG #5
Poente IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp