Linkong Biomedical Park: Een Innovatieve Hub voor Biomedische Technologie

Een Multifunctioneel Ontwerp door Wsp Architects

Inleiding

Linkong Biomedical Park, gelegen in Zhengzhou, Henan, China, is een indrukwekkende hub voor onderzoek, ontwikkeling en productie van biomedische technologie. Dit grootschalige project, ontworpen door Wsp Architects, is geïnspireerd op de dubbele helixstructuur van DNA, het symbool van de biomedische industrie. Met zijn unieke eigenschappen en state-of-the-art faciliteiten, belooft dit park een belangrijke speler te worden in de biomedische sector.

De essentie van het ontwerp

Het ontwerp van Linkong Biomedical Park is gebaseerd op het concept van het "leven". Het park is verdeeld in twee zones, het zuidelijke en het noordelijke deel, met een levensas die als verbindend element fungeert. Deze levensas, geïnspireerd op de dubbele helixstructuur van DNA, creëert een centrale landschapsstrook van maar liefst 200.000 vierkante meter. Deze indeling maximaliseert de efficiëntie van het park en weerspiegelt de wetenschappelijke aard van de algehele opzet.

Unieke kenmerken

Linkong Biomedical Park is het grootste R&D- en productie-innovatie- en ondernemerschapscentrum voor levenswetenschappen en biotechnologie in de provincie Henan. Het omvat een incubatie- en experimenteel centrum, een pilotproductiegroep, een grootschalige productieplant, een exclusief logistiek systeem, een tentoonstellingscentrum en perfecte woongelegenheden. De centrale landschapsstrook verdeelt het park in twee zones, waardoor het gebruik van de ruimte wordt geoptimaliseerd en de wetenschappelijke aard van de algehele opzet wordt benadrukt.

Realisatietechnologie

Het ontwerp van Linkong Biomedical Park moest rekening houden met de technische uitdagingen van de biomedische onderzoeks- en productietechnologie. Van de specifieke vloerhoogte en kolomspanwijdte tot de structurele belasting, speciale airconditioningapparatuurlocaties, afvalwaterbehandeling en veilige lozing, vrachtvervoer en juiste opslag van gevaarlijke chemicaliën. Elk aspect van het ontwerp is zorgvuldig gepland en ontworpen volgens de relevante nationale en industriële specificaties en de werkelijke behoeften van de bedrijven.

Specificaties

- Bouwterrein: 121.071 vierkante meter - Totale bouwoppervlakte: 250.133 vierkante meter - Incubatorgebouw: 39.389 vierkante meter - Hoogwaardig R&D-kantoor: 25.736 vierkante meter - Pilotfabriek: 39.192 vierkante meter - Algemeen laboratorium: 47.648 vierkante meter - Dierenlaboratorium: 5.000 vierkante meter - Apparatuurruimte: 1.300 vierkante meter - Conferentie- en cateringcentrum: 5.975 vierkante meter - Appartementen en woongelegenheden: 36.690 vierkante meter - Distributiefaciliteiten: 301 vierkante meter - Afvalwaterzuiveringsstation: 82 vierkante meter - Ondergrondse garage en apparatuurruimte: 49.720 vierkante meter - Bouwverhouding: 1,76 - Bebouwingsdichtheid: 35,46% - Groenruimtepercentage: 16,18% - Hoogste gebouwhoogte: 80 meter - Parkeerplaatsen voor motorvoertuigen: 1.356 - Parkeerplaatsen voor niet-motorvoertuigen: 1.332

Team en locatie

Het ontwerpteam van Linkong Biomedical Park bestond uit getalenteerde individuen, waaronder Nelson Tam, Sun Zhe, Weng Jinfan, Zhao Minghu, Chen Peng, Li Donghui, Guo Jianlong, Li Long, Zhang Zeyang, Cui Qiaoya, Li Yujie, Xiao Yipeng, Wang Lu en Yu Fei. Het project begon in maart 2017 en werd in september 2020 voltooid, allemaal in Zhengzhou, Henan, China.

Conclusie

Linkong Biomedical Park is een indrukwekkend voorbeeld van innovatief ontwerp in de biomedische sector. Met zijn unieke architectuur, geïnspireerd op de dubbele helixstructuur van DNA, en state-of-the-art faciliteiten, zal dit park ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de bevordering van biomedische technologie. Het is een ware blikvanger en een bron van inspiratie voor de hele gemeenschap.

Video Credits: Wsp Architects

Awards en Erkenning

Dit ontwerp heeft de prestigieuze Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een erkenning voor producten en ideeën die uitblinken in kunst, wetenschap, design en technologie, en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.

Beeldcredits: Fotograaf Gao Feng


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wsp Architects
Afbeeldingscredits: Image #1:Photographer Gao Feng Image #2:Photographer Gao Feng Image #3:Photographer Gao Feng Image #4:Photographer Gao Feng Image #5:Photographer Gao Feng Video Credits: Wsp Architects
Projectteamleden: Nelson Tam Sun Zhe Weng Jinfan Zhao Minghu Chen Peng Li Donghui Guo Jianlong Li Long Zhang Zeyang Cui Qiaoya Li Yujie Xiao Yipeng Wang Lu Yu Fei
Projectnaam: Linkong Biomedical Park
Projectklant: Wsp Architects


Linkong Biomedical Park IMG #2
Linkong Biomedical Park IMG #3
Linkong Biomedical Park IMG #4
Linkong Biomedical Park IMG #5
Linkong Biomedical Park IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp