Archipelago: Een Tuinontwerp Geïnspireerd door Koreaanse Kustlijnen

ITLs Creëert Unieke Showtuin voor Suncheon Tuinbeurs

In een artistieke weergave van de Zuid-Koreaanse kustlandschappen presenteert ITLs een betoverende showtuin genaamd Archipelago. Deze tuin is een samensmelting van natuurlijke schoonheid en innovatieve tuinarchitectuur, en is bekroond met een Iron A' Design Award.

De Archipelago showtuin, speciaal ontworpen voor de Suncheon International Garden Fair die loopt van april tot oktober 2023, is een ode aan de kustlijnen en eilandvormen van de Zuidzee van Zuid-Korea. ITLs heeft een conceptueel model gemaakt met zand om de topografie van de kust uit te drukken, waarna een topografisch ontwerpproces volgde met behulp van laserscanning. Deze innovatieve aanpak benadrukt de natuurlijke lijnen en vormen van het kustlandschap en brengt de bezoeker dichter bij de essentie van de natuurlijke wereld.

Het ontwerpteam, bestaande uit Moohan Kim, Jinsoo Hong, Jongeun Yang, Sujung Lee, Hyobean Lee en Younghyun Noh, heeft zand gekozen als het primaire materiaal voor het conceptuele model vanwege de veelzijdigheid in vormgeving. De creatieve vormen die hieruit voortkwamen, zijn vervolgens nauwkeurig gescand met een 3D-laserscanner, waarna de contouren zijn uitgewerkt met behulp van software zoals Cyclone, Rhino en AutoCAD.

De realisatie van het project maakte gebruik van geavanceerde 3D-laserscantechnologie en precisie laser CNC-technologie. Deze technieken stelden het team in staat om de onregelmatige lijnen en vormen die kenmerkend zijn voor het zandmodel, nauwkeurig te reproduceren in het uiteindelijke tuinontwerp. Het resultaat is een tuin die niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook de grenzen van tuinarchitectuur verlegt.

De uitdagingen tijdens het project waren niet gering. Het precies assembleren van elke vorm, gesneden met CNC-technologie, werd bemoeilijkt door onvoorziene omstandigheden op locatie. Desondanks is het team erin geslaagd een harmonieuze en inspirerende ruimte te creëren die de bezoekers een unieke interactie met de natuur biedt.

De Archipelago showtuin is een toonbeeld van hoe kunst, technologie en natuur kunnen samensmelten tot een ervaring die zowel rustgevend als vernieuwend is. Het is een eerbetoon aan de schoonheid van de Zuid-Koreaanse kust en een bewijs van menselijke vindingrijkheid en creativiteit in landschapsarchitectuur.

De erkenning van de showtuin met een Iron A' Design Award in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp in 2024, onderstreept de kwaliteit en innovatie van het ontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. ITLs' Archipelago is een voorbeeld van uitmuntendheid in tuinontwerp, dat bijdraagt aan een betere wereld door het vervullen van zowel esthetische als functionele behoeften.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Moohan Kim
Afbeeldingscredits: Moohan Kim
Projectteamleden: Moohan Kim, Jinsoo Hong, Jongeun Yang, Sujung Lee, Hyobean Lee, Younghyun Noh
Projectnaam: Archipelago
Projectklant: ITLs


Archipelago IMG #2
Archipelago IMG #3
Archipelago IMG #4
Archipelago IMG #5
Archipelago IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp