Zhonghai Tianyu Garden: Een Geometrische Residentiële Tuin Geïnspireerd door Ballet en Mondriaan

Een Moderne Oase in het Hart van Shenyang

De Zhonghai Tianyu Garden, ontworpen door Ecoland, is een adembenemende residentiële tuin gelegen in het nieuw ontwikkelde stadscentrum van de Hunnan District in Shenyang, China. Met zijn geometrische vormen, moderne eenvoud en sensuele esthetiek, is deze tuin een ware oase in het hart van de stad.

De ontwerpers haalden inspiratie uit de elegante artistieke kenmerken van ballet en de rationele lijnen die te vinden zijn in de klassieke schilderijen van Piet Mondriaan. Deze twee elementen zijn gecombineerd om een geometrische residentiële tuin te creëren met een gevoel van moderne eenvoud en sensualiteit. Een verzameling ballet-geïnspireerde sculpturen zet een consistente toon doorheen de tuinkamers en zijn geplaatst bij de ingang, de centrale binnenplaats en in een overgangsruimte tussen binnen en buiten.

De Zhonghai Tianyu Garden is ontworpen als een verzameling buitenruimtes die dienen als een ontmoetingsplaats voor de bewoners. Het biedt meerdere recreatie- en entertainmentruimtes en creëert zo een prachtige omgeving die geschikt is om te wonen, recreëren en werken. Met zijn aandacht voor de combinatie van natuur, cultuur en mensen, vervult deze tuin niet alleen de behoeften van de bewoners, maar draagt het ook bij aan de gemeenschap en dient het als een voorbeeld voor toekomstige ontwikkelingen.

De Zhonghai Tianyu Garden heeft veel aandacht gekregen van de gemeenschap en is geliefd bij de bewoners. Het heeft deze woonwijk tot een topkeuze gemaakt voor lokale burgers die een nieuw huis willen kopen. Het is een populaire bestemming geworden voor bewoners die al in de gemeenschap woonden, waardoor de tuin levendig en bruisend is geworden en buren bij elkaar brengt.

De tuin is verdeeld met rechte lijnen om een kunstzinnige ingangsgalerij en een rustige binnenplaats te creëren binnen een dichtbevolkt woongebied. Deze drie verschillende sculpturen voegen een speelse elegantie toe aan het landschap en trekken de aandacht van voorbijgangers, die subtiel worden geleid door de ruimtes. De centrale balletsculptuur draait gracieus op een reflecterende waterpoel en brengt inspiratie, betekenis en ziel in de binnenplaats.

De vegetatie is zorgvuldig geplant om het gevoel van geometrische ruimte in de residentiële tuin te versterken en de landschapsuitzichten veelzijdiger te maken door de nadruk te leggen op ruimtelijke relaties. Vanwege het extreem koude winterweer op de locatie moesten de planten ook winterhard zijn en gedurende de seizoenen een dynamische verandering laten zien. Lokale bomen zoals de Chinese Es en Siberische abrikozen kunnen de winter doorstaan en zorgen in het voorjaar voor een groene en kleurrijke bloemenpracht. Rijen sterke Ginkgo-bomen die in de buurt van de randen zijn geplant, vormen een gevoel van volgorde door de binnenplaatsen en hebben de functie om de winterwind te blokkeren. Esdoorns, kunstig geplaatst als blikvangers in de tuin, vullen de ruimte met zacht bladgroen in de zomer en zorgen voor sculpturale takpatronen tegen de sneeuw in de winter.

De verlichting in de tuin zorgt voor warme buitenruimtes die 's avonds gebruikt kunnen worden en definieert ook veel van de artistieke elementen die in de tuin te vinden zijn. Lichtjes in het plaveisel en het gazon zorgen voor verlichting vanaf de grond om de loopoppervlakken en planten te accentueren. Lichtjes in het water reflecteren glinsterende patronen op de witte muren van de binnenplaatsen. Deze combinatie van lichtelementen creëert en verrijkt een activiteitenruimte voor middag- en avondentertainment, waarbij het interieur en exterieur naadloos in elkaar overlopen.

Met een oppervlakte van ongeveer 25.535 vierkante meter en een landschapsontwerpgebied van 20.900 vierkante meter, is de Zhonghai Tianyu Garden een indrukwekkend project dat vakmanschap en innovatie toont. Het is een ware blikvanger in het stadscentrum van Shenyang en een voorbeeld van uitmuntendheid in landschapsarchitectuur.

De Zhonghai Tianyu Garden is een perfecte combinatie van kunst, architectuur, ontwerp en natuur. Het is een plek waar bewoners kunnen ontspannen, genieten en zich verbonden kunnen voelen met de natuur en de gemeenschap om hen heen. Met zijn unieke esthetiek en aandacht voor detail is deze tuin een ware parel in het hart van Shenyang.

Beeldcredits: Afbeelding 1: UNO-PHOTO, Waterscape en sculptuur staan tegenover elkaar, 2018 Afbeelding 2: UNO-PHOTO, Landschapsingang, 2018 Afbeelding 3: UNO-PHOTO, Fonteinwater en scheidingsraam, 2018 Afbeelding 4: UNO-PHOTO, Waterscape en planten vormen een contrast, 2018 Afbeelding 5: UNO-PHOTO, Modelleringsboom en trapsgewijze waterscape, 2018

Intellectuele eigendomsverklaring: Copyrights behoren toe aan ECOLAND Planning and Design Corp., 2021

Prijzen en erkenning: Deze tuin heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in expertise en innovatie. De Zhonghai Tianyu Garden is erkend vanwege zijn technische kenmerken, artistieke vaardigheden en uitmuntendheid. Het ontwerp roept positieve gevoelens, verwondering en bewondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ECOLAND Planning and Design Corp.
Afbeeldingscredits: Image#1: UNO-PHOTO, Waterscape and sculpture are opposite,2018 Image#2: UNO-PHOTO,Landscape entrance,2018 Image#3: UNO-PHOTO, Fountain water view and partition window,2018 Image#4: UNO-PHOTO, Waterscape and plants form a contrast,2018 Image#5: UNO-PHOTO, Modeling tree and stepped waterscape,2018
Projectteamleden: David Yuezhong Chen, Xiao Mo, Weimin Tian, Tingqian Chen, Yuanxin Yang, Zhenming Wang
Projectnaam: Zhonghai Tianyu Garden
Projectklant: ECOLAND Planning and Design Corp.


Zhonghai Tianyu Garden IMG #2
Zhonghai Tianyu Garden IMG #3
Zhonghai Tianyu Garden IMG #4
Zhonghai Tianyu Garden IMG #5
Zhonghai Tianyu Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp