Revolutionaire Rivieroever Renovatie

River Mall Embankment: Een Nieuwe Kijk op Stedelijke Ontspanning

De River Mall Embankment, ontworpen door Iurii Baigot, is een innovatief renovatieproject dat een stedelijke rivieroever transformeert in een levendige en inclusieve ontmoetingsplaats.

De renovatie van de River Mall Embankment is een project dat zich uitstrekt over een lengte van driehonderd meter langs de oevers van de Dnipro-rivier in Kyiv. Het ontwerp van Iurii Baigot en zijn team is een toonbeeld van hoe een ruimte kan worden herontwikkeld om zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel te zijn voor de gemeenschap. Het project onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen, zoals de nabootsing van mangrove-eilanden en een droge rivierbedding die langs de kade slingert, waardoor bezoekers worden uitgenodigd om te pauzeren en van het water te genieten.

Een van de hoogtepunten van het project is het uitkijkplatform dat over de baai uitsteekt, toegankelijk via twee hellingen die voldoen aan de normen voor inclusieve ruimtes. Langs de promenade bevindt zich een multifunctioneel terras, geschikt voor een breed scala aan evenementen, van festivals en concerten tot yogalessen en tijdelijke exposities. De integratie van een breed ponton op het water vergroot visueel de wandelroute en biedt ruimte voor het aanmeren van huurboten, terwijl de trappen die naar de kade leiden ook dienst doen als een amfitheater.

De zorgvuldig geselecteerde vegetatie, waaronder volwassen platanen en groenblijvende coniferen, biedt schaduw en draagt bij aan de esthetiek zonder het uitzicht te belemmeren. De nabijheid van het water heeft de ontwerpelementen beïnvloed, met een hekwerk dat doet denken aan een scheepsreling en verlichtingselementen die lijken op scheepsmasten. Dit alles draagt bij aan een ruimtelijk gevoel zonder de omgeving te overbelasten.

Het ontwerpteam, bestaande uit Anna Raus, Maria Konanova (Nabrik) en Anastasiya Popova, heeft aanzienlijke aandacht besteed aan het bestratingspatroon, dat de basis vormt van de compositie en een functionele last draagt. De architecten hadden als doel een moderne, comfortabele kade te creëren die voldoet aan de sociale behoeften van ontspanning, communicatie en actieve vrijetijdsbesteding. Hun missie was om een ruimte te creëren waar mensen graag tijd doorbrengen, en gezien het aantal mensen dat zelfs in het koude seizoen de kade bezoekt, lijkt dat gelukt.

De River Mall Embankment is niet alleen een verrijking voor de omgeving, maar fungeert ook als een overgangslandschapselement van het water naar de architectuur van het winkelcentrum. Het project, dat een Iron A' Design Award in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp heeft gewonnen, wordt geprezen om zijn goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het is een ruimte die voldoening en positieve gevoelens biedt en bijdraagt aan een betere wereld.

De River Mall Embankment is een voorbeeld van hoe landschapsarchitectuur kan bijdragen aan stedelijke vernieuwing en gemeenschapsontwikkeling. Het project illustreert de kracht van doordacht ontwerp om een ruimte te transformeren in een levendige en inclusieve ontmoetingsplaats die de sociale dynamiek in de omgeving versterkt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Iurii Baigot
Afbeeldingscredits: Image #2: Photographer Valentyna Zhovner, 2023 Image #3: Photographer Valentyna Zhovner, 2023 Image #4: Photographer Valentyna Zhovner, 2023 Image #5: Photographer Valentyna Zhovner, 2023
Projectteamleden: Anna Raus, Maria Konanova (Nabrik), Anastasiya Popova
Projectnaam: River Mall Embankment
Projectklant: River Mall


River Mall Embankment  IMG #2
River Mall Embankment  IMG #3
River Mall Embankment  IMG #4
River Mall Embankment  IMG #5
River Mall Embankment  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp