Stadsverzameling: Een Bosachtig Park dat Natuur en Kunst Combineert

Een Unieke Leefomgeving Ontworpen door Siyuan Tao

Inleiding:

In een wereld waarin natuur en stedelijk leven vaak tegenover elkaar lijken te staan, heeft ontwerper Siyuan Tao met het project "Stadsverzameling" een harmonieuze balans weten te creëren tussen deze twee elementen. Door zich te laten inspireren door het bos en de natuurlijke ecologie, heeft Tao een uniek park ontworpen dat kunst, natuur en het stadsleven met elkaar verbindt. Dit park, gelegen in Changsha, China, biedt een prachtige en poëtische ervaring waarbij de stadse levensstijl samensmelt met de puurheid van de natuur.

De kracht van dit ontwerp ligt in de unieke eigenschappen die het park onderscheiden van andere parken. Het is niet alleen een groene oase in de stad, maar ook een bruisende ontmoetingsplaats voor het publiek. Het verbindt de stad, de gemeenschap en de mensen op organische wijze en creëert zo nieuwe mogelijkheden voor een dynamische levensstijl.

Het park is ontworpen met behulp van verschillende technieken en materialen. Vegetatie, licht en schaduw, evenals sculpturen van herten en kronkelende paden, vormen samen een levendig kunstwerk. De ontwerper heeft ook hedendaagse kunst geïntegreerd in het park, met stalen snij-installaties die een gevoel van moderniteit en artistieke expressie toevoegen. Het resultaat is een park dat zowel visueel als zintuiglijk aantrekkelijk is.

De interactie met het park is ook een belangrijk aspect van het ontwerp. Het park biedt verschillende faciliteiten en activiteiten voor kinderen en volwassenen, waardoor het een plek wordt waar mensen samenkomen, spelen en genieten van de natuur. Het ontwerp stimuleert ouder-kind interactie en biedt ruimte voor sociale interactie en gezonde beweging. Het park is ontworpen met het oog op de behoeften van de gemeenschap en draagt bij aan de gezonde groei en ontwikkeling van kinderen.

Stadsverzameling is gelegen in Changsha, China en werd voltooid in januari 2021. Het project is het eerste hoogwaardige meesterwerk van de Poly's City Series in Changsha en bevindt zich in het Xiangjiang New District, een strategisch gepland gebied langs de Belt and Road. Het park is omgeven door hoogwaardige voorzieningen zoals het Tianxin District Commercial Center en het Yuelu Cultural Center, en grenst aan het 1.186 hectare grote Yanghu National Wetland Park. Dit creëert een groene, ecologische en humanistische leefomgeving voor de mens.

Het ontwerpen van Stadsverzameling bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het creëren van een park dat zowel natuurlijk als stedelijk is, vereiste een zorgvuldige afweging van verschillende elementen. Het ontwerp moest zowel de behoefte aan natuurlijke rust als de behoefte aan gemeenschapsactiviteiten vervullen. Door gebruik te maken van de natuurlijke vormen en elementen van het bos, is de ontwerper erin geslaagd om een park te creëren dat zowel rustgevend als levendig is.

Stadsverzameling is een meesterwerk dat de harmonie tussen natuur en stedelijk leven belichaamt. Het park biedt een unieke ervaring waarbij kunst, natuur en het stadsleven samenkomen. Het is een plek waar mensen kunnen genieten van de schoonheid van de natuur, samenkomen met anderen en nieuwe manieren van leven kunnen ontdekken. Stadsverzameling is een ware aanwinst voor de stad Changsha en een voorbeeld van innovatief en inspirerend ontwerp.

Afbeelding credits: Fotograaf Chill Shine

Awards en erkenning: Stadsverzameling heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Stadsverzameling is erkend voor zijn uitmuntendheid en innovatie, en heeft bijgedragen aan positieve gevoelens van verwondering en bewondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Siyuan Tao
Afbeeldingscredits: Photographer Chill Shine
Projectteamleden: Siyuan Tao
Projectnaam: City Gather
Projectklant: Siyuan Tao


City Gather IMG #2
City Gather IMG #3
City Gather IMG #4
City Gather IMG #5
City Gather IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp