Wild at Heart: Een Tijdelijke Tentoonstelling die Neoklassiek Design Combineert met een Diffusieve Esthetiek

Een Exclusieve Kijk op de Objets Nomades Collectie

Inspiratie uit de unieke ruimtelijke vertelling en display-esthetiek van L'atelier Fantasia

De tijdelijke tentoonstelling "Wild at Heart" is een eerbetoon aan het ontwerp van Peter Marino voor Maison Louis Vuitton Vendome en is geïnspireerd op de unieke ruimtelijke vertelling en display-esthetiek van L'atelier Fantasia. Deze tentoonstelling, ontworpen door Idan Chiang, vond plaats in de Nangang Bottle Cap Factory in Taiwan en vertegenwoordigde het land in een diffusieve esthetiek met neoklassiek design voor de Objets Nomades meubelcollectie.

De tentoonstellingsruimte combineerde eigentijds meubilair en verlengde de reisspirit die tot op de dag van vandaag wordt doorgegeven. Het interpreteerde het kernconcept van "Wild at Heart" om de zoektocht naar esthetiek in het leven te tonen. Grote glazen ramen, klassieke visgraatparketvloeren en ambachtelijke elementen aan de muren werden gebruikt om de oorspronkelijke ruimtelijke structuur van het monumentale Nangang Bottle Cap Factory te transformeren.

De tentoonstelling, die plaatsvond in april 2021 gedurende acht dagen, bood een unieke ervaring aan exclusief uitgenodigde gasten. Het ontwerpproces begon in november 2020 en de constructie werd in april 2021 voltooid. Het project vond plaats in Taipei City, Taiwan.

De tentoonstellingsruimte was ontworpen om de inspiratie van thuis vast te leggen en de reisspirit van de klassieke Objets Nomades meubelcollectie voort te zetten. Verschillende gebieden van de tentoonstelling waren gepland op basis van verschillende ruimtelijke kenmerken en stijlen van een huis. Het meubilair en de huisdecoraties werden vanaf de ingang tentoongesteld, waarbij de bezoekers door verschillende kamers liepen en zo een ruimtelijke perceptie kregen alsof ze door een Parijs herenhuis liepen.

Het grootste uitdaging van dit project was om een moderne tentoonstelling te plannen in een monumentale ruimte zonder de oorspronkelijke structuur aan te tasten. Het ontwerpteam heeft dit probleem opgelost door middel van verlichtingstransformatie, plafondtransformatie en het creëren van een foyer met een gelijkmatig symmetrisch boogframe bij de ingang. Door middel van ontwerptechnieken werd de tentoonstellingsruimte verdeeld en werd de opkomst en ondergang van de openbare en private sferen gepresenteerd, waardoor de tentoonstelling perfect was.

In deze tentoonstellingsruimte werd het concept van architectonische structuur geïntroduceerd, waarbij de ontwerper gangpaden en arcade deurkozijnen ontwierp om de ruimtelijke gelaagdheid op te bouwen en zo een huiselijke sfeer in de tentoonstellingshal te creëren. In tegenstelling tot andere tentoonstellingen waarbij gebruik wordt gemaakt van gerichte spotverlichting, werd hier natuurlijk zonlicht in de ruimte geïntroduceerd. De ontwerper integreerde op slimme wijze meubels, huisdecoraties, kunstwerken, verlichting en groene planten uit verschillende landen en presenteerde de indruk van een hoekje van een huis door middel van gordijnen, lijnpanelen en plafondontwerp.

De tentoonstellingsruimte is ontworpen met het Mansion House in gedachten en interpreteert de sfeer van "Wild at Heart" door een huiselijke structuur van beweging te creëren. Deze tijdelijke tentoonstelling combineert diffusieve esthetiek met neoklassiek design en is een unieke collectie op zich. De copyrights behoren toe aan L'atelier Fantasia.

De tentoonstelling "Wild at Heart" heeft de prestigieuze Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Event en Happening Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en technische kenmerken. Het ontwerp illustreert een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: L'atelier Fantasia


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Idan Chiang of L'atelier Fantasia
Afbeeldingscredits: L'atelier Fantasia
Projectteamleden: Idan Chiang
Projectnaam: Wild at Heart
Projectklant: Idan Chiang of L'atelier Fantasia


Wild at Heart IMG #2
Wild at Heart IMG #3
Wild at Heart IMG #4
Wild at Heart IMG #5
Wild at Heart IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp