Inside Out: Een Eco-vriendelijk en Verheffend Design voor DesignInspire

Een Concept van Hong Kong Trade Development Council

Inleiding

Het Inside Out designconcept, ontwikkeld door Hong Kong Trade Development Council (HKTDC), is een innovatieve benadering van het creëren van een eco-vriendelijke en verheffende ruimte voor DesignInspire, een toonaangevend evenement voor de wereldwijde creatieve elite, designmerken en -associaties. Door gebruik te maken van onbehandelde multiplex panelen, standaard bevestigingsmaterialen en gehuurd steigerwerk, heeft HKTDC een unieke en duurzame omgeving gecreëerd die de sfeer van het evenement versterkt.

Ontwerpinspiratie

Het Inside Out concept is ontstaan uit de uitdaging om eco-vriendelijk te zijn en tegelijkertijd de uitstraling van de ruimte te verbeteren. Na uitgebreid onderzoek bleken de details van wandstructuren in theaters het meest geschikt. Het idee was om een tijdelijke wandstructuur binnenstebuiten te keren en zo alle onderdelen zichtbaar te maken. Door gebruik te maken van onbehandelde multiplex panelen, standaard bevestigingsmaterialen en gehuurd steigerwerk heeft HKTDC het Inside Out concept tot leven gebracht op DesignInspire.

Unieke Eigenschappen

Het Inside Out designconcept onderscheidt zich door zijn focus op duurzaamheid en minimalisme. HKTDC heeft nieuwe regels opgesteld om afval op locatie tot een minimum te beperken. Het resultaat is een ruwe en neutrale omgeving die de sfeer van het evenement versterkt. Het designconcept biedt een unieke setting voor de presentatie van creatieve werken en verhoogt de algehele beleving van DesignInspire.

Realisatietechnologie

Voor de realisatie van het Inside Out designconcept zijn verschillende materialen gebruikt, waaronder multiplex panelen, standaard bevestigingsmaterialen, gehuurd steigerwerk, herbruikbare aluminium structuren, digitale grafische prints en stickers. Het ontwerpteam van HKTDC heeft de receptiebalie, de entree, twee open workshops, gemeenschappelijke productdisplayruimtes en het open forum ontworpen. Door de beperkte tijd voor de opbouw van het evenement is de laatste dag gebruikt voor het fine-tunen van de verlichting, audio, art direction en visuele merchandising.

Specificaties

Het Inside Out designconcept omvatte de bouw van verschillende elementen, waaronder de receptiebalie (40m2), de entreewand (13m breed x 3m hoog), het open forum (200m2), twee open workshops (2 x 110m2) en gemeenschappelijke productdisplayruimtes (600m2). Deze elementen zijn geconstrueerd met behulp van standaard multiplex panelen, steigerwerk, herbruikbare aluminium structuren, standaard bevestigingsmaterialen, digitale printstickers en foamboard. Voor het open forum is gebruik gemaakt van een 2m hoog x 3,5m breed LED-scherm en opgehangen acryl LED-lichtbakletters.

Interactie

Het Inside Out designconcept zorgt voor een unieke ervaring voor bezoekers van DesignInspire. De ruwe en neutrale esthetiek, gecreëerd door multiplex panelen en steigerwerk, wordt gebruikt om de verschillende ruimtes van het evenement te markeren, zoals de routebepaling, het open forum, de open workshopruimtes en de gemeenschappelijke productdisplayzones. Het ontwerp is open en nodigt bezoekers uit tot zelfverkenning.

Locatie en Tijdsbestek

Het Inside Out designconcept is gerealiseerd in een tijdsbestek van 3 maanden, vanaf het eerste briefing tot de voltooiing op locatie. Het evenement vond plaats in het Hong Kong Convention and Exhibition Centre in Wan Chai, Hong Kong, en duurde 3 dagen van 5 tot 7 december 2019. Er was slechts 3 dagen beschikbaar voor de opbouw van het evenement.

Onderzoek en Uitdagingen

Het Inside Out designconcept is ontstaan uit uitgebreid onderzoek naar verschillende bouwmethoden. Het idee om een tijdelijke wandstructuur binnenstebuiten te keren en alle onderdelen zichtbaar te maken, resulteerde in een uniek en duurzaam designconcept. De grootste uitdaging was om een designconcept te vinden dat zowel eco-vriendelijk als esthetisch verheffend was. Door nieuwe regels op te stellen om afval tot een minimum te beperken, heeft HKTDC een ethische en duurzame benadering gerealiseerd die de sfeer van DesignInspire versterkt.

Conclusie

Het Inside Out designconcept van HKTDC heeft DesignInspire voorzien van een unieke en eco-vriendelijke ruimte. Door gebruik te maken van onbehandelde multiplex panelen, standaard bevestigingsmaterialen en gehuurd steigerwerk, heeft HKTDC een ruwe en neutrale omgeving gecreëerd die de sfeer van het evenement versterkt. Het Inside Out designconcept is een bekroond ontwerp en heeft een bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Event en Happening Design.

Afbeeldingscredits: Hong Kong Trade Development Council

Intellectueel Eigendom: Copyrights behoren toe aan Hong Kong Trade Development Council, 2019

Awards en Erkenning: Dit design heeft een bronzen A' Design Award gewonnen in 2021 in de categorie Event en Happening Design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hong Kong Trade Development Council
Afbeeldingscredits: Hong Kong Trade Development Council
Projectteamleden: Jason Cheung Dury Chin Eddie Chak KK Cheung Cherry Chan Abby Chan
Projectnaam: Inside Out
Projectklant: Hong Kong Trade Development Council


Inside Out IMG #2
Inside Out IMG #3
Inside Out IMG #4
Inside Out IMG #5
Inside Out IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp