Gemdale Casa Oia: Een Poëtische Ruimte Geïnspireerd door de Zee

Een Sales Center Ontworpen door DAS Design Co., Ltd.

Inleiding

Gemdale Casa Oia, een sales center ontworpen door DAS Design Co., Ltd., is een unieke ruimte die geïnspireerd is door de lokale omgeving en culturele context. Het ontwerp haalt elementen van de bergen en de zee naar voren en creëert zo een poëtische ruimte die resoneert met de gebruikers.

Ontwerpinspiratie

Het ontwerp van Gemdale Casa Oia abstraheert de stromende rimpelingen op zee en integreert de vorm van zeewater in de ruimte door middel van de rijke veranderingen van licht en schaduw. Bezoekers worden aangemoedigd om de momenten vast te leggen waarop het wateroppervlak rimpelt en na te denken over veranderingen in het leven.

Unieke eigenschappen

Wat Gemdale Casa Oia onderscheidt van andere ontwerpen is het gebruik van minimalistische ontwerptaal om de rollende vorm van zeegolven te vertellen en deze te vertalen naar een kunstinstallatie. Het toont dramatische visuele effecten en lijkt de beperkingen van de ruimte te doorbreken. De verbeelding van bergen en zee vormt de rode draad die door de hele ruimte loopt. Licht schijnt op rotsen en wordt gebroken en verlengd door glas.

Realisatietechnologie

De materialen die gebruikt zijn voor Gemdale Casa Oia zijn onder andere kunstverf, grijze steen, cementsteen en metalen platen.

Specificaties

De oppervlakte van het project is 1060 vierkante meter.

Interactie

Het project neemt de natuur als thema en brengt de relatie tussen bergen en zee tot uitdrukking door middel van ontwerptaal. De ruimte maakt voornamelijk gebruik van zwart, wit, grijs en warme tinten en haalt verschillende schitterende kleuren naar voren die de zee presenteert in verschillende natuurlijke omstandigheden. Kunstwerken die lijken op stenen aan de muur tonen de overgang en versmelting van verschillende blauwtinten, wat een visueel hoogtepunt in de ruimte creëert en gelaagdheid en veranderingen op een ordelijke manier laat zien.

Locatie en tijdsbestek

Het project is gestart in augustus 2019 en voltooid in september 2020 in Beihai, China.

Onderzoek

Het project is een verkoopcentrum voor onroerend goed gelegen in Beihai, Guangxi, China. Als een van de startpunten van de Maritieme Zijderoute heeft Beihai de fusie en botsing tussen Oosterse en Westerse culturen meegemaakt, wat een gevoel van mysterie toevoegt aan oude wegen.

Uitdagingen

De grootste uitdaging lag in de materiaalkeuze en het creëren van een verlichtingsatmosfeer die etherisch is en rijke gelaagdheid heeft.

Notities

Het ontwerp van Gemdale Casa Oia haalt inspiratie uit de lokale omgeving en culturele context, abstraheert stromende rimpelingen op zee en integreert de vorm van zeewater in de ruimte door middel van de rijke veranderingen van licht en schaduw. Door gebruik te maken van minimalistische ontwerptaal vertelt het project het rollende karakter van zeegolven en vertaalt het dit naar een kunstinstallatie die dramatische visuele effecten toont en lijkt de beperkingen van de ruimte te doorbreken. De verbeelding van bergen en zee vormt de rode draad die door de hele ruimte loopt. Licht schijnt op rotsen en wordt gebroken en verlengd door glas.

Awards en erkenning

Gemdale Casa Oia heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Het ontwerp wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en toont een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Afbeeldingscredits: foto door Mconcept


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: DAS Design Co.,Ltd
Afbeeldingscredits: photo by: Mconcept
Projectteamleden: Cui Duan Luo Hui Fu Zhiheng Zhang Yuan Ye Shaoling Chen Yongqiu Tan Ling Lai Haojun Fan Chenming
Projectnaam: Gemdale Casa Oia
Projectklant: DAS Design Co.,Ltd


Gemdale Casa Oia IMG #2
Gemdale Casa Oia IMG #3
Gemdale Casa Oia IMG #4
Gemdale Casa Oia IMG #5
Gemdale Casa Oia IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp