Innovatief Kantoorontwerp Reflecteert Bedrijfsgeest

Arup Taipei: Een Fusie van Kleur en Constructieve Precisie

De nieuwe regionale kantoorruimte van Arup in Taipei is een toonbeeld van hoe bedrijfswaarden en design samensmelten tot een inspirerende werkomgeving.

De ontwerpers Daisuke Nagatomo en Minnie Jan hebben een kantoorinterieur gecreëerd dat de essentie van Arup, een internationaal ingenieursbureau, belichaamt. Het ontwerp is gevestigd in een prestigieus deel van Taipei en valt op door het gebruik van de bedrijfskleuren op kolommen bij de ingangen en beton-getextureerde muren die de geest van het bedrijf uitstralen. Het ontwerp is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar weerspiegelt ook de precisie en kracht van de ingenieursstructuren van Arup door middel van de hangende strookverlichting.

Het interieur is tot stand gekomen door vakmanschap in houtbewerking en schilderwerk ter plaatse, wat resulteert in een ruimte van 283 vierkante meter die zowel functioneel als visueel indrukwekkend is. De indeling omvat verschillende zones, waaronder een werkgebied, ontvangsthal, pantry, diverse kantoren en vergaderruimtes, een bar en een borstvoedingsruimte, elk ontworpen om aan de specifieke behoeften van het personeel en de bedrijfsvoering te voldoen.

De ontvangsthal verwelkomt bezoekers met een groene moswand die de duurzame ontwerpfilosofie van het bedrijf uitdrukt. Het hoofdwerkgebied biedt plaats aan meer dan 40 bureaus, maar voelt ruim aan dankzij een open vloerplan. Het ontwerp stimuleert medewerkers om zich op hun gemak te voelen en bevordert de integratie van de bedrijfscultuur in hun dagelijkse werkomgeving.

Het project, dat in september 2022 startte en in maart 2023 voltooid werd, onderzocht hoe de brandingwaarden van een bedrijf geïntegreerd kunnen worden in interieurelementen. De keuze voor kleuren, materialen en de boodschap die in de ruimte wordt overgebracht, zijn allemaal zorgvuldig afgestemd op de identiteit van Arup.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van dit kantoor was de tijdsdruk. Als huurruimte was de tijdlijn voor ontwerpontwikkeling en bouwmanagement beperkt. Desondanks is het resultaat een kantoorruimte die niet alleen functioneel is, maar ook een natuurlijke en comfortabele integratie van de werknemers in hun omgeving mogelijk maakt.

Dit innovatieve ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De award wordt gewaardeerd voor het toepassen van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Afbeeldingscredits: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Projectteamleden: Hao Sung Jenny Yeh
Projectnaam: Arup Taipei
Projectklant: MisoSoupDesign


Arup Taipei IMG #2
Arup Taipei IMG #3
Arup Taipei IMG #4
Arup Taipei IMG #5
Arup Taipei IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp