Oppein's Mamma Home: Een Ode aan Comfort en Design

Italiaanse Warmte Vervat in een Innovatieve Sofa Chair

Oppein Home Group Inc. onthult Mamma Home, een sofa chair die de essentie van Italiaanse gastvrijheid belichaamt en een nieuwe standaard zet voor comfort en design in huis.

In een wereld waar het dagelijks leven steeds hectischer wordt, biedt de Mamma Home sofa chair van Oppein Home Group Inc. een toevluchtsoord van rust en comfort. Geïnspireerd door de koesterende omhelzing van een liefdevolle Italiaanse grootmoeder, is dit meubelstuk ontworpen om een gevoel van geborgenheid en welzijn te creëren. De U-vormige constructie en de zachte zitting gevuld met donsveren zijn een knipoog naar de warme herinneringen uit de kindertijd en de ambachtelijke tradities van Italië.

Wat de Mamma Home onderscheidt, is het thema van zelfzorg en comfort. De eenvoudige en vloeiende U-vorm is niet alleen een echo van het merklogo, maar past ook naadloos in diverse interieurstijlen. Met de mogelijkheid om de sofa chair te personaliseren door middel van dekens met verschillende patronen, biedt het product een scala aan aanpassingsopties. Het ontwerp omarmt de lichaamsvorm en de donzen zitting kan zich natuurlijk om de gebruiker heen vormen, wat zorgt voor een comfortabele zit- en ligervaring.

De realisatie van dit design is een toonbeeld van vakmanschap en technologische innovatie. De gebogen platen zijn gefineerd met massief hout en afgewerkt met schrijnwerkersverf. De hoofdstof van de stoel is vervaardigd met een lusgarenconstructie, wat zorgt voor goede ademende en vochtabsorberende eigenschappen. De toevoeging van wollen garens verhoogt de slijtvastheid, antistatische eigenschappen en duurzaamheid. Bovendien is het oppervlak van de stof behandeld om waterafstotend te zijn. De bijgeleverde deken is gemaakt van meerkleurig geweven jacquard stof met een uniek patroon.

De Mamma Home is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een meesterwerk in ergonomie. De U-vormige structuur volgt de contouren van het lichaam en biedt door middel van een rugbandmechanisme zachte en stabiele ondersteuning. De oorspronkelijke zithoogte van ongeveer 500 mm daalt bij het zitten naar ongeveer 430 mm, wat optimaal is voor Aziatische lichaamscontouren. Met een zitdiepte van 650 mm is de stoel zowel comfortabel voor zitten als voor ontspannen liggen. De inbegrepen deken kan gemakkelijk naar binnen worden gevouwen of verwijderd om het gevoel van warmte en omhulling te versterken.

De ontwikkeling van de Mamma Home, gestart in juni 2023 in Guangzhou en Parijs, weerspiegelt de hedendaagse verwachtingen van consumenten op het gebied van woninginrichting. Men zoekt naar meubels die niet alleen functioneel zijn, maar ook emotionele waarde en comfort bieden. Het ontwerp, dat in februari 2024 voltooid werd, is een antwoord op de vraag naar kwaliteit en een persoonlijke beleving in het dagelijks leven.

De uitdaging voor het ontwerpteam was het vinden van een technische oplossing die esthetiek, comfort en personalisatie integreert. De keuze voor een eenvoudige U-vormige frame en een donzen zitting verhoogt de visuele hiërarchie. De omarmende structuur, zithoogte en diepte zijn aangepast aan de Aziatische lichaamsbouw, wat resulteert in een aangename zit- en ligervaring. De hoofdschelpstof biedt meerdere materialen en kleuren, en de deken heeft diverse texturen en tinten om aan verschillende voorkeuren te voldoen.

De Mamma Home sofa chair is een ontwerp dat de gebruiker een troostende en helende ervaring biedt, geïnspireerd door het beeld van een genereuze Italiaanse grootmoeder. De U-vormige vorm, gedefinieerd door het houten frame, is eenvoudig en strak, en past in meerdere interieurstijlen. Het effen gekleurde hoofddeel wordt aangevuld met verschillende soorten bijpassende dekens, wat personalisatie mogelijk maakt. Het ergonomische ontwerp van het product omhult de gebruiker volledig, met een redelijke zithoogte en diepte, en het rugbandmechanisme biedt zachte en stabiele ondersteuning, waardoor het gevoel ontstaat in de wolken te vallen.

De Mamma Home is bekroond met de Iron A' Furniture Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs wordt gerespecteerd voor het integreren van beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Oppein Home Group Inc.
Afbeeldingscredits: Oppein Home Group Inc.
Projectteamleden: Shu Wang Xiaoling Huang Yuguo Wu Qiuli Li Cécile Vico Bihui Rao Luan Yang Guohai Liu
Projectnaam: Mamma Home
Projectklant: Oppein Home Group Inc.


Mamma Home IMG #2
Mamma Home IMG #3
Mamma Home IMG #4
Mamma Home IMG #5
Mamma Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp