De Majestueuze Horloge: Een Meesterwerk van Magie en Fantasie

Een Uniek 3D-horloge ontworpen door Andre Caputo

Andre Caputo, een getalenteerde ontwerper, heeft zijn persoonlijke merk vertaald naar een tastbaar object: het Majestueuze Horloge. Geïnspireerd door kunstenaars als Tim Burton en films zoals Hugo en Dumbo, heeft Caputo een meesterwerk van magie en fantasie gecreëerd.

Het Majestueuze Horloge is een uniek 3D-horloge dat de essentie van Caputo's merk belichaamt. Het combineert elementen van vintage, fantasie en wonderlijke gevoelens. Het horloge neemt je mee op een reis naar een tijd vol verwondering.

Wat het Majestueuze Horloge echt uniek maakt, is de manier waarop het de toeschouwer fascineert. De constante beweging van de tandwielen zorgt voor een betoverend schouwspel. Caputo droomt ervan om zijn meesterwerk ooit in het echt te produceren.

Het horloge is volledig gemaakt met behulp van 3D-software. Caputo heeft de tijd en hoeken van de wijzers berekend en de frames gecreëerd om de beweging tot leven te brengen. Voor de productie van de film heeft hij gezorgd voor de beste kadrering om elk onderdeel van het horloge volledig tot zijn recht te laten komen. De kers op de taart zijn de geluiden die het horloge produceert.

Het Majestueuze Horloge heeft verschillende unieke kenmerken. Naast de betoverende bewegingen heeft het horloge een kleine Bluetooth-luidspreker aan de bovenkant, genaamd Sound Box. Onderaan het horloge is de datum te zien. Aan de onderkant rechts is een hendel waarmee het licht van het horloge kan worden geactiveerd. Gebruikers kunnen de tijd instellen met behulp van de hoofdkroon en het geluid aan- en uitzetten met behulp van de rechterbovenbestuurder. De flexibele en verstelbare band maakt het horloge comfortabel om te dragen.

Het project voor het Majestueuze Horloge begon in juni 2019 in North Vancouver en werd in september 2019 voltooid. Caputo heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de fantasiewereld en zich laten inspireren door films, objecten, vormen, kleuren, teksten, muziek en geluidseffecten. Met behulp van de 3D-software Modo heeft hij het horloge gemodelleerd, belicht, geanimeerd en gerenderd.

Het ontwerpen van het Majestueuze Horloge bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het was een complexe taak om alle onderdelen perfect op elkaar te laten aansluiten en een visueel evenwicht te vinden tussen vormen, kleuren, informatie en functies. Gelukkig waren er geen grote problemen met de functionaliteit van het horloge, omdat het een 3D-creatie is.

Het Majestueuze Horloge is het meest ambitieuze project van Andre Caputo tot nu toe. Het belichaamt de magie, fantasie en wonderlijke gevoelens die zijn persoonlijke merk kenmerken. Elk onderdeel van het horloge is ontworpen om te verwijzen naar een bepaald element, een verleden of een gevoel. Het horloge roept een gevoel van verwondering op en laat je even ontsnappen aan de realiteit.

Het Majestueuze Horloge is bekroond met de Platinum A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke en innovatieve ontwerpen die bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het horloge wordt geprezen om zijn esthetiek en grensverleggende karakter.

Met het Majestueuze Horloge heeft Andre Caputo een meesterwerk van magie en fantasie gecreëerd. Het horloge neemt je mee op een betoverende reis door de tijd en laat je even ontsnappen aan de realiteit. Het is een ware blikvanger en een ode aan de verbeelding.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Andre Caputo
Afbeeldingscredits: Image #1: 3D Artist / Designer / Author ( Andre Caputo) Image #2: 3D Artist / Designer / Author ( Andre Caputo) Image #3: 3D Artist / Designer / Author ( Andre Caputo) Image #4: 3D Artist / Designer / Author ( Andre Caputo) Image #5: 3D Artist / Designer / Author ( Andre Caputo) Video Credits: 3D Animation (Andre Caputo), Digital Compositor (Gustavo Gonçalves), Sound effects / Sound track (Audio Jungle)
Projectteamleden: Designer: Andre Caputo 3D artist: Andre Caputo
Projectnaam: The Majestic Watch
Projectklant: Andre Caputo


The Majestic Watch IMG #2
The Majestic Watch IMG #3
The Majestic Watch IMG #4
The Majestic Watch IMG #5
The Majestic Watch IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp