Spiderweb: Een Uniek Ontwerp dat Kunst, Technologie en Lifestyle Combineert

Een Key Visual Ontworpen door Mateus Morgan de Aguiar

De natuur dient als inspiratie voor het ontwerp van Spiderweb, een key visual ontworpen door Mateus Morgan de Aguiar. Dit unieke ontwerp combineert kunst, technologie en lifestyle op een meeslepende manier, waardoor het direct aansluit bij de levensstijl van de consument. Het gebruik van een spinnenweb als element benadrukt niet alleen de grip van de schoen, maar brengt ook een wild aspect met zich mee. Het resultaat is een product dat de persoonlijkheid van de drager weerspiegelt en tegelijkertijd de essentie van de schoen en de technologie die erin verwerkt is, overbrengt.

Spiderweb onderscheidt zich van andere ontwerpen door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. Het doel van het ontwerp is om de schoen een personificatie van wildheid te geven, waardoor er een directe connectie ontstaat met de levensstijl van de consument. Het moodboard van het ontwerp straalt ook technologie uit, die aanwezig is in de essentie van de schoen, en heeft een vleugje mystiek dat wordt versterkt door het spinnenwebelement, dat tevens de grip van de zool vertegenwoordigt. Het gehele ontwerp is gemaakt in 3D, zonder gebruik te maken van scans.

De realisatie van Spiderweb is mogelijk gemaakt door het gebruik van geavanceerde technologieën. De laars is gemodelleerd met behulp van foto's als referentie en geavanceerde 3D-modellerings technieken. Het softwareprogramma 3ds Max is gebruikt voor het modelleren, terwijl Vray is gebruikt voor het renderen. Alle texturen zijn gemaakt met behulp van lederen texturen en enkele Photoshop-penselen. Er is geen gebruik gemaakt van scans of fotogrammetrie in het ontwerp.

De technische specificaties van Spiderweb zijn indrukwekkend. Het ontwerp heeft een afmeting van 5000px x 3488px met een resolutie van 300dpi, waardoor het geschikt is voor zowel online als offline media.

Spiderweb is ontworpen door Mateus Morgan de Aguiar, in samenwerking met Caique Fernando. Het ontwerp is bedoeld als een key visual en wordt gebruikt in zowel online als offline media, zoals productfolders, verpakkingen en video's. Het hoofddoel van het ontwerp is om de aandacht te trekken van potentiële klanten en om de essentie van het product over te brengen zonder gebruik te maken van uitgebreide tekstuele uitleg. In tegenstelling tot veel concurrenten, die vaak afbeeldingen gebruiken zonder een sterke visuele aantrekkingskracht, zorgt Spiderweb ervoor dat het product opvalt, met behulp van de juiste compositie en elementen die de gewenste sensaties genereren.

Het ontwerpproces van Spiderweb duurde ongeveer een maand, van 21 september tot 21 oktober. Het ontwerp is tot stand gekomen op basis van eerdere ervaringen van de ontwerper in de schoenenindustrie en feedback van online gebruikers. Het doel was om iets te creëren dat nog niet eerder op de markt was gezien en tegelijkertijd een balans te vinden tussen schoonheid en realisme.

Spiderweb is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in 2021 in de categorie Computer Graphics, 3D Modeling, Texturing en Rendering Design. Deze award wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Spiderweb is een product dat kunst, wetenschap, design en technologie combineert en op buitengewone wijze uitblinkt, met aanzienlijke impact op de wereld.

Met Spiderweb heeft Mateus Morgan de Aguiar een uniek ontwerp gecreëerd dat kunst, technologie en lifestyle combineert. Het ontwerp weerspiegelt de wilde natuur en de grip van de schoen, terwijl het tegelijkertijd de essentie van de schoen en de technologie die erin verwerkt is, overbrengt. Spiderweb is een visueel meesterwerk dat de aandacht trekt en de kijker betovert met zijn unieke eigenschappen en artistieke waarde.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mateus Morgan
Afbeeldingscredits: Mateus Morgan
Projectteamleden: Mateus Morgan Caique Fernando
Projectnaam: Spiderweb
Projectklant: Mateus Morgan


Spiderweb IMG #2
Spiderweb IMG #3
Spiderweb IMG #4
Spiderweb IMG #5
Spiderweb IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp