Xijiajia: De Eerste AI-Gedreven Digitale Menselijke Kunstenaar

Een Unieke Samensmelting van Kunst en Technologie

Inleiding

Met de snelle ontwikkeling van de computerwetenschap is kunstmatige intelligentie (AI) een onmisbaar onderdeel van onze wereld geworden. Dit roept vragen op over de co-existentie van AI en menselijke wezens. Om de AI-wereld en de menselijke wereld met elkaar te verbinden, is Xijiajia, een digitale menselijke kunstenaar gecreëerd door AI, geboren. Via deze waarnemer voor de menselijke wereld wil het ontwerpteam diep nadenken over de relatie tussen mensen en AI en de toekomstige ontwikkeling verkennen.

Unieke Eigenschappen

Xijiajia is een digitale virtuele idool gecreëerd door AI, die werken kan creëren via AI. Gedreven door AI heeft ze een menselijke uitstraling, perceptie, interactie en zelfexpressie. Haar uiterlijk, gezichtsuitdrukkingen, acties, spraak en zelfs kleding worden allemaal gegenereerd door AI-algoritmen. Xijiajia kan intelligente communicatie en interactie met gebruikers uitvoeren op basis van haar geprogrammeerde persoonlijkheid. Bovendien leert ze diepgaand via AI en kan ze zelfstandig creatieve werken zoals schilderen, compositie en muziekarrangementen maken.

Technologie en Realisatie

Het uiterlijk van Xijiajia wordt gegenereerd door AI door het extraheren en combineren van gezichtskenmerken van tientallen populaire Aziatische vrouwen. Haar gezichtsuitdrukkingen, acties, spraak en zelfs kleding worden allemaal gegenereerd door AI en kunnen vrij worden aangepast aan verschillende scenario's. Xijiajia heeft menselijke waarneming, interactie en zelfexpressie, waardoor ze zich kan inleven in de gebruikers en specifieke dialogen kan genereren die passen bij de situatie. Ze begrijpt gebruikers als geen ander.

Interactie en Functionaliteit

Xijiajia heeft negen kernvaardigheden, waaronder AI-gedreven gesprekken in realtime, AI-zang en dans, AI-mond- en gezichtsbewegingen, AI-kleding, live streaming, meerdere talen en platformgebaseerde bediening. Ze leert en evolueert zelfstandig tijdens de communicatie met gebruikers. Ze kan optreden als een AI-digitale menselijke kunstenaar, live streamen en creatieve werken genereren zoals een mens.

Locatie en Tijdlijn

Het project is ontworpen en ontwikkeld in Beijing in november 2021 en werd in februari 2022 in China gelanceerd.

Onderzoek en Uitdagingen

Xijiajia is de eerste AI-digitale menselijke kunstenaar ter wereld die is uitgerust met AIGC-technologie. Ze vult het gat in de virtuele menselijke wereld op het gebied van contentcreatie en draagt bij aan kostenbesparing en efficiëntieverbetering van contentgeneratie. Ze kan meerdere talen en gebarentaal vertalen, waardoor ze de last van professionele behoeften verlicht en mensen met gehoorproblemen ten goede komt.

Conclusie

Xijiajia is een revolutionaire stap in de wereld van kunst en technologie. Als de eerste AI-gedreven digitale menselijke kunstenaar opent ze nieuwe mogelijkheden voor contentcreatie en interactie tussen mens en AI. Haar unieke eigenschappen en vermogen om te leren en te evolueren maken haar een pionier in de wereld van AI-kunst. Met Xijiajia aan boord kunnen we een toekomst tegemoet zien waarin menselijke creativiteit en AI naadloos samenkomen.

Awards en Erkenning

Dit ontwerp heeft de Platinum A' Design Award gewonnen in de categorie Computer Graphics, 3D Modeling, Texturing en Rendering Design in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke en innovatieve ontwerpen die getuigen van ongeëvenaard professionalisme en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Xijiajia's grensverleggende esthetiek en technologie dragen bij aan de vooruitgang van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en maken de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baidu Online Network Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Baidu Online Network Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Baidu Online Network Technology Co., Ltd
Projectnaam: Xijiajia
Projectklant: Baidu Online Network Technology Co., Ltd


Xijiajia IMG #2
Xijiajia IMG #3
Xijiajia IMG #4
Xijiajia IMG #5
Xijiajia IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp