Sound of Magma: Het Zichtbaar en Hoorbaar Maken van Infrasound

Midori Yamazaki's Innovatieve Digitale Kunstwerk Bekroond met de Bronzen A' Design Award

In een wereld waar natuurlijke fenomenen vaak onzichtbaar en onhoorbaar zijn, heeft Midori Yamazaki een manier gevonden om deze te visualiseren en hoorbaar te maken. Haar digitale kunstwerk, Sound of Magma, is een baanbrekende innovatie die de zesde zintuiglijke waarneming van de natuur stimuleert.

Geïnspireerd door de golven van infrasound die door natuurlijke gebeurtenissen worden veroorzaakt, heeft Yamazaki een manier gevonden om deze processen zichtbaar en hoorbaar te maken. In Japan, waar natuurlijke rampen vaak voorkomen, is infrasound, een laagfrequente geluidsgolf die door het menselijk oor niet kan worden gehoord of gezien, een belangrijk onderzoeksonderwerp. Infrasound, gegenereerd door bijvoorbeeld vulkaanuitbarstingen, kan over grote afstanden worden overgedragen, waardoor onderzoekers deze vanuit een veilige afstand kunnen observeren.

Yamazaki werkte samen met het Earthquake Research Institute van de Universiteit van Tokio om een experimenteel werk te creëren waarin infrasound wordt gevisualiseerd en hoorbaar gemaakt. Door het gebruik van software, werd de infrasound data, gemeten tijdens de uitbarsting van de vulkaan Mount Yasur op Tanna Island, Vanuatu, omgezet in een visuele en hoorbare vorm. Het resultaat is een reeks video's en stilstaande beelden die als digitale kunstwerken dienen.

Deze innovatieve benadering van het visualiseren en hoorbaar maken van natuurlijke fenomenen heeft Yamazaki in staat gesteld om een unieke vorm van communicatie te ontwerpen die het zesde zintuig, het vermogen om de natuur te voelen, stimuleert. Dit project stelt de vraag wat design kan doen voor de zintuiglijke communicatie van natuurlijke gebeurtenissen die niet kunnen worden gezien of gehoord. Het doel is om een begrip van natuurlijke fenomenen die door onderzoekers worden geanalyseerd, over te brengen op het algemene publiek.

Sound of Magma is niet alleen een technologische prestatie, maar ook een artistieke. Het project werd gelanceerd in juni 2022 en zal minimaal vijf jaar voor het publiek toegankelijk zijn. Het heeft al erkenning gekregen in de vorm van de prestigieuze Bronzen A' Design Award in 2023, een prijs die wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.

Met Sound of Magma heeft Midori Yamazaki een nieuwe manier gevonden om de natuur te ervaren en te begrijpen. Haar werk is een prachtig voorbeeld van hoe kunst, wetenschap, design en technologie kunnen samenkomen om de wereld om ons heen op nieuwe en spannende manieren te verkennen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Midori Yamazaki
Afbeeldingscredits: Image #1: Image Midori Yamazaki, Shape of volcanic wave, 2022. Image #2: Image Midori Yamazaki, Shape of volcanic wave, 2022. Image #3: Image Midori Yamazaki, Shape of volcanic wave, 2022. Image #4: Image Midori Yamazaki, Shape of volcanic wave, 2022. Image #5: Image Midori Yamazaki, Shape of volcanic wave, 2022.
Projectteamleden: Midori Yamazaki
Projectnaam: Sound of Magma
Projectklant: Midori Yamazaki


Sound of Magma IMG #2
Sound of Magma IMG #3
Sound of Magma IMG #4
Sound of Magma IMG #5
Sound of Magma IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp