Martian Coffee en Juice Bar: Een Futuristisch Ontwerp op Mars

Een Conceptueel Ontwerp van Detail CG Studio

Inleiding

Het constant bombardement van nieuws over vervuiling heeft ons doen nadenken over de mogelijkheid dat we in de nabije toekomst mogelijk een andere planeet zullen koloniseren en de behoefte aan onze dagelijkse ruimtes op een planeet anders dan de aarde. Aan de andere kant wilden we een grensverleggende ruimte creëren door onze huidige levensstijl naar een planeet als Mars te brengen. De belangrijkste inspiraties voor dit project zijn de trends van "straatontwerp" en "digitaal leven", onder andere.

Unieke Eigenschappen

Het is het conceptuele ontwerp van een bar gelegen op Mars. In onze ogen is het een unieke ruimte die contrasteert met het landschap van de planeet waarop het zich bevindt en waarin we hebben geprobeerd een ontwerp te creëren dat ons doet denken aan een visie op de toekomst van onze planeet aarde.

Technologie en Realisatie

De foto's zijn gemaakt met behulp van 3DStudioMAX en zijn gerenderd met Corona Render. Elk meubelstuk en accessoire is specifiek gemodelleerd voor dit project en programma's zoals Forestpack en Railclone zijn gebruikt voor de verticale tuin van gedroogde bloemen boven de bar en voor de dakventilatie. Tot slot hebben we Photoshop gebruikt voor de nabewerking van de afbeeldingen.

Specificaties

Het ontwerp beslaat een ruimte van 440m2 met een hoogte van 4,5m.

Interactie en Indeling

De ruimte is verdeeld in verschillende zones met verschillende meubelopstellingen voor verschillende klantengroepen. Er is een centraal meubelgedeelte en aan beide zijden bevinden zich gangpaden waarlangs ook meubels zijn geplaatst. Aan de andere kant zijn er ruimtes met aardetinten die een meer privégevoel creëren. Daarnaast zijn er aan de rechterkant twee VIP-booths voor een meer afgezonderde ervaring van de locatie.

Locatie en Tijdsbestek

Het is een conceptueel ontwerp dat zich afspeelt op de planeet Mars.

Onderzoek en Uitdagingen

Voor dit ontwerp hebben we onderzoek gedaan naar de huidige trends in design, interieurontwerp en huidige levensstijlen om een ruimte te ontwerpen die daarbij aansluit. In het pdf-document en in de video vind je een selectie van de afbeeldingen die we hebben gebruikt als inspiratie voor dit project, evenals enkele van de processen die we hebben gevolgd voor het maken van het 3D-model tot aan de nabewerking van de uiteindelijke afbeeldingen.

Designnotities

Het is het conceptuele ontwerp van een koffie- en juicebar gelegen op Mars. Een visie die het "digitale levensstijl" en "straatontwerp" combineert en die de alledaagse realiteit van vandaag wil vertegenwoordigen, maar dan in een andere setting. Het is een verzameling computergrafische foto's, waarbij elk meubelstuk en accessoire gedetailleerd is gemodelleerd om het project meer realisme te geven. Het is een grensverleggend ontwerp dat contrasteert met de omringende ruimte. Ongetwijfeld een ontwerp dat je aan het denken zet over de richting waarin de mensheid zich beweegt.

Awards en Erkenning

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Computer Graphics, 3D Modeling, Texturing, and Rendering Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.

Beeldcredits

Alle afbeeldingen zijn computergrafische foto's gemaakt door Detail CG Studio S.L.

Intellectueel Eigendom

Auteursrechten: Detail CG Studio S.L.

Artikel door [uw naam]


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Detail CG Studio
Afbeeldingscredits: All images are cg photographs created by Detail CG Studio S.L.
Projectteamleden: Paula Compte Santonja
Projectnaam: Martian Bar
Projectklant: Detail CG Studio


Martian Bar IMG #2
Martian Bar IMG #3
Martian Bar IMG #4
Martian Bar IMG #5
Martian Bar IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp