De God van de Berg: Een Mythische Creatie

Shuhe Huang's Visie op Traditionele Chinese Mythen

De fascinatie voor Chinese mythologie wordt nieuw leven ingeblazen door Shuhe Huang, die met moderne 3D-technieken legendarische wezens uit het klassieke werk 'Bergen en Zeeën' tot leven wekt.

In een wereld waar het verleden en de toekomst samenkomen, introduceert Shuhe Huang een uniek karakterontwerp dat diepgeworteld is in de rijke Chinese cultuur. 'Mountain God', een project dat nog in ontwikkeling is, belichaamt een harmonieuze fusie van traditionele Chinese elementen en geavanceerde 3D-technologieën. Huang's benadering is niet alleen een eerbetoon aan de traditionele Chinese mythologie, maar ook een verkenning van hoe deze verhalen kunnen worden vertaald naar de visuele taal van onze tijd.

De ontwerper legt uit dat de inspiratie voor 'Mountain God' voortkomt uit een verlangen om de vaak vlakke weergave van Chinese mythen in boeken te transformeren. Door gebruik te maken van zowel 2D- als 3D-technieken, streeft Huang ernaar om de wezens uit de 'Klassieker van Bergen en Zeeën' op een authentieke manier weer te geven, waardoor ze een levendige persoonlijkheid krijgen met uitgesproken traditionele kenmerken.

Het realisatieproces van dit ontwerp is even complex als fascinerend. Huang begint met het extraheren van kernwoorden uit het originele werk, die dienen als fundament voor het ontwerp. Vervolgens worden innovatieve elementen zoals kleur en vorm gebruikt voor inspiratie. Na uitgebreide dataverzameling en schetsen om de stijl en elementen vast te stellen, worden tools zoals Designdoll, ZBrush, 3ds Max en Substance Painter ingezet om zowel low- als high-poly modellen te ontwikkelen, UV-mapping uit te voeren, te renderen en te kleuren, waarbij het ontwerp continu wordt verfijnd in Photoshop om het gewenste resultaat te bereiken.

De technische specificaties van het karakter zijn indrukwekkend: het meet ongeveer 6 meter in hoogte, met een zetel erachter van 10 meter bij 7 meter bij 11 meter. De omringende kleinere wezens variëren in grootte van ongeveer 0,3 tot 0,75 meter. Het karakter is niet alleen geschikt voor 3D-mythologiespellen en visuele effecten in films, maar kan ook als verzamelfiguur dienen.

De uitdagingen die Huang tegenkwam tijdens het ontwerpproces waren niet gering. Hardware- en softwarebeperkingen, gedetailleerde hoofdontwerpen die de gebreken in traditionele workflows blootlegden, en de precisie die werd beïnvloed door beperkte hardware, zijn slechts enkele van de hindernissen die overwonnen moesten worden. Het project, dat begon in Beijing in mei 2022 en voltooid werd in augustus 2022, werd tentoongesteld in de kunstgalerie van de Beijing University of Chemical Technology in juli 2023.

De inspanningen van Huang zijn niet onopgemerkt gebleven: 'Mountain God' werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Computer Graphics, 3D Modeling, Texturing, en Rendering Design in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid valideren, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shuhe Huang
Afbeeldingscredits: Shuhe Huang
Projectteamleden: Shuhe Huang
Projectnaam: Mountain God
Projectklant: Shuhe Huang


Mountain God IMG #2
Mountain God IMG #3
Mountain God IMG #4
Mountain God IMG #5
Mountain God IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp