Kallucci Boot: Een Uniek 3D Ontwerp dat Duurzaamheid en Mystiek Combineert

Een Meesterwerk van Mateus Morgan de Aguiar

Inleiding:

De Kallucci Boot is een opmerkelijk ontwerp dat de wereld van schoeisel op zijn kop zet. Dit unieke 3D-ontwerp, gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Mateus Morgan de Aguiar, combineert duurzaamheid met een vleugje mystiek. Met zijn inspiratie uit de natuur en zijn visuele elementen die direct aansluiten bij de levensstijl van de klant, is de Kallucci Boot een ware blikvanger. Laten we eens dieper ingaan op de kenmerken en het productieproces van dit buitengewone ontwerp.

De Kallucci Boot is geïnspireerd op de natuurlijke elementen en verbindt deze rechtstreeks met de levensstijl van de klant. De rotsen op het ontwerp symboliseren de duurzaamheid van het product. Het idee achter de Kallucci Boot is om de kenmerken van het product over te brengen door middel van visuele elementen, waardoor de schoen direct aansluit bij de levensstijl van de klant. Daarnaast voegt het gebruik van kristalelementen een vleugje mystiek toe aan het ontwerp, waardoor de nieuwsgierigheid van potentiële klanten wordt gewekt. Het hele ontwerp is gemaakt in 3D, zonder gebruik te maken van scans.

Het productieproces van de Kallucci Boot is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. De laars is gemodelleerd met behulp van foto's als referentie en geavanceerde 3D-modelleringstechnieken. Voor het modelleren is de software 3ds Max gebruikt. Alle texturen zijn gemaakt met behulp van lederen texturen en enkele Photoshop-penselen. Voor het renderen is Vray gebruikt. Er is geen gebruik gemaakt van scans of foto's in de scène, waardoor het ontwerp volledig uniek is.

De Kallucci Boot heeft indrukwekkende specificaties. Met een afmeting van 5000px x 5000px en een resolutie van 300 dpi is elk detail tot in de puntjes uitgewerkt. Dit zorgt voor een verbluffende visuele ervaring voor de klant.

Het ontwerpteam achter de Kallucci Boot bestaat uit Mateus Morgan de Aguiar, die verantwoordelijk was voor het 3D-modelleren en textureren, en het bureau Dote. Samen hebben ze een meesterwerk gecreëerd dat de grenzen van de schoenenindustrie verlegt.

De interactie van het ontwerp is gericht op het aantrekken van de aandacht van potentiële klanten, zowel online als offline. Het belangrijkste doel is om de producten op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren, zonder dat er veel tekst nodig is. In tegenstelling tot veel concurrenten, die vaak afbeeldingen gebruiken zonder een sterke visuele aantrekkingskracht, weet de Kallucci Boot de aandacht te trekken met zijn unieke ontwerp. De overvloed aan tekst wordt vermeden, waardoor de intelligentie van de kijker niet wordt onderschat.

Het ontwerpproces van de Kallucci Boot duurde ongeveer een maand, van 21 november tot 21 december. Gedurende deze tijd werd er intensief onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het 3D-ontwerp en de reacties van mensen bij hun eerste kennismaking met het kunstwerk.

Het creëren van de Kallucci Boot was geen gemakkelijke taak. Het moeilijkste deel van het proces was het maken van het 3D-model zelf, waarbij elk detail perfect moest zijn, net als het echte product. Dankzij het vakmanschap van Mateus Morgan de Aguiar is dit echter gelukt.

De Kallucci Boot is een meesterwerk dat de essentie van duurzaamheid en mystiek combineert. Het ontwerp is uniek en trekt de aandacht van klanten over de hele wereld. Met zijn verbluffende visuele elementen en aandacht voor detail is de Kallucci Boot een ware blikvanger in de schoenenindustrie.

Deze opmerkelijke prestatie is erkend en bekroond met de Gouden A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan buitengewone ontwerpen die uitblinken in hun vakgebied en een significante impact hebben op de wereld. De Kallucci Boot is een voorbeeld van excellentie en innovatie in de wereld van computergraphics, 3D-modellering, texturering en rendering.

Met de Kallucci Boot heeft Mateus Morgan de Aguiar een meesterwerk gecreëerd dat de grenzen van de schoenenindustrie verlegt. Dit unieke 3D-ontwerp combineert duurzaamheid met mystiek en trekt de aandacht van klanten over de hele wereld. Met zijn verbluffende visuele elementen en aandacht voor detail is de Kallucci Boot een ware blikvanger. Het is geen verrassing dat dit ontwerp bekroond is met de Gouden A' Design Award. De Kallucci Boot is een voorbeeld van excellentie en innovatie in de wereld van computergraphics, 3D-modellering, texturering en rendering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mateus Morgan
Afbeeldingscredits: Mateus Morgan
Projectteamleden: 3D modelling and texturing: Mateus Morgan Agency: Dote
Projectnaam: Kallucci Boot
Projectklant: Mateus Morgan


Kallucci Boot IMG #2
Kallucci Boot IMG #3
Kallucci Boot IMG #4
Kallucci Boot IMG #5
Kallucci Boot IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp