Wonder Heat Supply: Een Slimme Cloud Platform voor Stadsverwarming

Wuxi Hundun Energy Technology Co., Ltd.

Inleiding

Als een van de meest energieverslindende systemen in het dagelijks leven van bewoners, kampen stadsverwarmingssystemen vaak met problemen zoals ongelijke energieverdeling en laag energiegebruik. Het Wonder Heat Supply-platform is ontworpen om deze problemen op te lossen. Door de combinatie van IoT, digitale tweeling en intelligente algoritmen heeft het ontwerpteam AI een nieuw model gegeven van zelfbewustzijn, zelfanalyse en zelfregulering van onbemande controle. Dit helpt stadsverwarmingssystemen om energie te besparen en de uitstoot te verminderen.

Met het Wonder Heat Supply-platform kunnen stadsverwarmingssystemen energie-efficiënter worden gemaakt door middel van een gestandaardiseerde slimme cloudplatform. Het platform is gebaseerd op IoT, digitale tweeling en intelligente algoritmen en is speciaal ontworpen voor stadsverwarmingsbedrijven. Het systeem is zelfbewust, zelfanalyserend, zelfregulerend en past zich aan de warmtebehoefte van steden aan door middel van big data en de distributie van pijpleidingnetwerken.

Met behulp van duidelijke beleidsinstructies, een eenvoudige visuele taal en volledige functie-instellingen, biedt het platform een visueel gegevensanalyse-systeem en een gebruikersinterface (UI) ontworpen voor managers. Dit vergemakkelijkt de toegang van gebruikers, externe regeling en dispatching. Het systeem verlaagt de vereisten voor hardware-apparaten en maakt gebruik van niet-aangepaste configuraties, waardoor de hardware drempel voor toegang wordt verlaagd. Bovendien past het systeem automatisch het scherm en de weergave-inhoud aan op basis van de verschillende hardwareconfiguraties van gebruikers.

Het Wonder Heat Supply-platform is ontwikkeld door Wuxi Hundun Energy Technology Co., Ltd. in Wuxi, Jiangsu Province en werd gelanceerd in augustus 2022. Het project begon in maart 2022 en heeft geleid tot een innovatieve oplossing voor het efficiënter maken van stadsverwarmingssystemen.

De belangrijkste uitdaging bij het ontwerp was het geven van zelfanalyse- en zelfreguleringsmogelijkheden aan AI met betrekking tot energieparameters. Door gebruik te maken van algoritmen, digitale tweelingen en operationele gegevens heeft het ontwerpteam AI in staat gesteld om parameters zelf aan te passen en de energie-efficiëntie te optimaliseren. Het optimale warmtenetbeheer bespaart 10-15% energie en vermindert daarmee de CO2-uitstoot. Dit draagt bij aan economische en milieutechnische voordelen voor bedrijven en de samenleving.

Het Wonder Heat Supply-platform is overtuigend vanwege zijn uitstekende zelfregulerende en analytische mogelijkheden. Het is gestandaardiseerd op basis van het Internet of Things, digitale tweelingen en geavanceerde algoritmen. Door middel van gegevensberekeningen en de distributie van pijpleidingnetwerken kan het platform de verwarmingssituatie van de stad voorspellen en reguleren, waardoor het probleem van ongelijke energieverdeling en laag energiegebruik in de stad effectief wordt opgelost.

Het Wonder Heat Supply-platform heeft erkenning gekregen voor zijn uitmuntendheid en creatieve vindingrijkheid. Het heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Informatietechnologie Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische en creatieve vaardigheden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wuxi Hundun Energy Technology Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Wuxi Hundun Energy Technology Co., Ltd.
Projectteamleden: Jun Xu, Jue Wang, Lan Zhu and Guiying Fu
Projectnaam: Wonder Heat Supply
Projectklant: Wuxi Hundun Energy Technology Co., Ltd.


Wonder Heat Supply IMG #2
Wonder Heat Supply IMG #3
Wonder Heat Supply IMG #4
Wonder Heat Supply IMG #5
Wonder Heat Supply IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp