Inclusieve Stijlprestatie

Een Moderne Haarsalon met Natuurlijk Licht en Vitaliteit

Deviërend van de traditionele indrukken van haarsalons in het verleden, past dit ontwerpproject moderne materialen en elementen toe in combinatie met een nauwkeurige indeling om een haarsalonruimte te creëren die gevuld is met natuurlijk licht en vitaliteit.

Deze unieke haarsalon, genaamd "Inclusieve Stijlprestatie", is ontworpen door Po Wei Lee. Het doel van dit project was om af te wijken van de traditionele indrukken van haarsalons en een moderne en levendige ruimte te creëren. Door het gebruik van moderne materialen en een nauwkeurige indeling is dit doel bereikt.

Een van de unieke kenmerken van deze haarsalon is het gebruik van spiegelende opslagplanken en een multifunctionele bar. Deze vervangen de gebruikelijke trolleys die in de meeste haarsalons worden gebruikt voor opslag. Hierdoor wordt onnodig ruimteverlies geëlimineerd en wordt een ruimtelijk effect gecreëerd. De salon oogt hierdoor ruim en helder.

Het ontwerp van de haarsalon combineert de warmte van hout met de strakheid van spiegels. Dit zorgt voor een harmonieus samenspel van harde en zachte elementen. De salon heeft een vloeiende circulatie en een elegante ruimte. Het ontwerp is geïnspireerd op de natuur en er is veel aandacht besteed aan het gebruik van natuurlijk licht. Grote Franse ramen laten het zonlicht binnenstromen en creëren verschillende lagen van licht en schaduw.

Deze haarsalon heeft een oppervlakte van 50 vierkante meter en is gelegen in Hsinchu City. Het project werd voltooid in oktober 2018. Het ontwerp is gericht op het creëren van een ruime en lichte sfeer, waarbij ook aandacht is voor smaak en stijl.

De pure witte muren zijn versierd met houten objecten, waardoor de frisse kleuren binnen de ruimte goed tot hun recht komen. De eenvoudige en goed uitgevoerde lijnen zorgen voor een comfortabele en zorgeloze sfeer, waarin eenvoud en elegantie samenkomen.

"Inclusieve Stijlprestatie" is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld en zorgt voor voldoening en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Po Wei Lee
Afbeeldingscredits: Po Wei Lee
Projectteamleden: Director: Lee Po Wei Designer:Wang Po Yu
Projectnaam: Inclusive Style Performance
Projectklant: Po Wei Lee


Inclusive Style Performance IMG #2
Inclusive Style Performance IMG #3
Inclusive Style Performance IMG #4
Inclusive Style Performance IMG #5
Inclusive Style Performance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp