Flaskk One: Innovatie in Waterdispensers

Italiaanse Startup Revolutioneert de Drinkervaring

Ontdek Flaskk One, een waterdispenser die elegantie en functionaliteit combineert, ontworpen door de Italiaanse startup Flaskk. Dit bekroonde ontwerp biedt een nieuwe kijk op persoonlijke hydratatie.

Flaskk One, het nieuwste ontwerp van Ben Kook, is niet zomaar een waterdispenser. Het is een toonbeeld van hoe design en technologie kunnen samensmelten om een alledaags product te transformeren tot een kunstwerk. Geïnspireerd door de kernwaarden van Flaskk, straalt het ontwerp elegantie en functionaliteit uit. Het minimalistische interne mechanisme zorgt voor een gestroomlijnde uitstraling, terwijl het gebruik van lichte kleuren en houten details een gevoel van warmte en sereniteit toevoegt.

Flaskk One onderscheidt zich door zijn eenvoud, toegankelijkheid en verfijning. Het doel was om een waterdispenser te creëren die gezonde dranken moeiteloos integreert in het dagelijks leven. Door kosteneffectieve technologieën te combineren met high-end functies, is wellness nu bereikbaar voor een breder publiek. Met zijn kalmerende houten afwerking en lichte kleurenpalet gaat Flaskk One naadloos op in elke omgeving en herdefinieert het concept van drankdispensers.

De productie van Flaskk One maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals thermoforming en robottrimming voor de hoofdpanelen, CNC-bewerking voor de houten afdekking, vacuümgieten voor het voorpaneel en de lekbak, en lasercutting voor het afvoerrooster. Deze technieken garanderen een nauwkeurige vormgeving, uitzonderlijk vakmanschap en complexe vormen met een superieure afwerkingskwaliteit.

Flaskk One is een vrijstaande waterdispenser met een hoogte van 168 cm en een breedte van 51,5 cm. De dispenser is ontworpen om moeiteloos te functioneren met een gebruiksvriendelijke interface. Het transformeert water en functionele additieven tot gepersonaliseerde drankjes. Het uitmuntende prestatievermogen is te danken aan het intuïtieve ontwerp, de precieze metingen en de geavanceerde technologieën.

De ontwikkeling van Flaskk One begon in juli 2022 in Tel Aviv en eindigde in januari 2023 in Torino. Het ontwerp is een samenwerking tussen Italië en Israël en wordt geproduceerd in Italië. De onderliggende onderzoeken voor het ontwerp richtten zich op het begrijpen van gebruikersbehoeften en -voorkeuren, wat resulteerde in een ontwerp dat gemak, personalisatie en duurzaamheid belichaamt.

Flaskk One is meer dan een product; het is een ervaring die elegantie, functionaliteit en welzijn harmonieus combineert. Dit automatische dispenserapparaat, gecreëerd door de Italiaanse startup Flaskk, integreert wellness-technologie in een prachtig ontwerp. Flaskk One is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Wholesale, Retail Trade, Commerce and E-Commerce Design in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die professionele en industriële eisen vervullen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Filiberto Sola
Afbeeldingscredits: Flaskk S.r.l.
Projectteamleden: Filiberto Sola Ben Kook Giorgio Gabrielli Martina Richard
Projectnaam: Flaskk One
Projectklant: Flaskk


Flaskk One IMG #2
Flaskk One IMG #3
Flaskk One IMG #4
Flaskk One IMG #5
Flaskk One IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp