Dualad: Een Unieke Multimedia Kiosk die Kunst en Technologie Combineert

Een Innovatief Ontwerp van Piotr Jagiellowicz

Inleiding:

Dualad is een multimedia kiosk die de perfecte combinatie biedt van modern design en nieuwe technologie voor een plezierige gebruikerservaring. Dit unieke ontwerp is speciaal ontwikkeld om bezoekers van verschillende locaties, zoals commerciële galerijen, winkels, openbare ruimtes en musea, een onvergetelijke ervaring te bieden.

De sculpturale vorm en warme textuur van Dualad maken het een opvallende verschijning in elke omgeving. Het zorgvuldig vormgegeven apparaat lijkt dunner dan het werkelijk is en past daardoor harmonieus in verschillende architectonische omgevingen. De behuizing van het apparaat is gemaakt van duurzaam massief oppervlaktemateriaal, een acryl dat gemakkelijk te onderhouden is en in geval van lichte schade eenvoudig te repareren is.

Een belangrijke vereiste was dat het touchscreen gemakkelijk toegankelijk moest zijn voor rolstoelgebruikers. Dit is gerealiseerd door een ergonomische ontwerpbenadering. Dualad maakt gebruik van subtiele accenten om de aandacht te trekken in openbare ruimtes, zonder pretentieus over te komen.

De Dualad multimedia kiosk bestaat uit twee delen: een reclamekiosk met een 55-inch presentatiescherm en een navigatiekiosk met een 27-inch capacitief touchscreen met tien aanraakpunten voor een zeer snelle reactiesnelheid. Het apparaat heeft een hoogte van 190 cm, een breedte van 93 cm en een diepte die varieert van 17 cm tot 57 cm wanneer het navigatiescherm is bevestigd. De constructie kan stevig aan de vloer worden verankerd of worden bevestigd aan een roestvrijstalen voet, waardoor het een op zichzelf staand apparaat is.

Dualad werkt naadloos voor zowel reclame als navigatie. Het presentatiescherm van 55 inch wordt gebruikt voor reclame, waarop geplande inhoud wordt uitgezonden. Het 27-inch touchscreen wordt gebruikt als informatiepunt met interactieve kaarten voor navigatie of klantrelatiebeheer ter plaatse.

Het project Dualad begon in maart 2022 met een eenvoudige schets op papier tijdens een discussie over de behoeften van onze klant, een exploitant van een commerciële galerij in Polen. Het ontwerp en de prototyping werden in vier maanden tijd voltooid. Sindsdien is het ontwerp geïmplementeerd in drie grote winkelcentra in Polen.

De keuze van materialen was gericht op duurzaamheid, met een acryl, massief oppervlaktemateriaal dat antibacteriële eigenschappen heeft en gemakkelijk te onderhouden is. De technologiecomponenten zijn gemaakt van hoogwaardige 10-punts multi-touchscreens. Bovendien is Dualad trots ontworpen en gemaakt in Polen, Europa.

De belangrijkste uitdaging was om de klant ervan te overtuigen dat de regel "less is more" ook van toepassing is op de grootte van het touchscreen. De klant was van mening dat een groter scherm beter zou zijn. Echter, tijdens de test- en leerfase slaagden we erin om het touchscreen te verkleinen van 43 inch naar 27 inch om ergonomie voor alle gebruikers te garanderen. De kijkhoek en de dimensie voor het waarnemen van afbeeldingen zijn veel beter voor een kleiner scherm, evenals de haptische eigenschappen voor typen. Aan het einde van het proces stemde de klant in met de nieuwe specificaties en voldeed het eindproduct aan zijn verwachtingen en zelfs meer.

Dualad multimedia kiosk is ontworpen om een positieve ervaring te bieden aan bezoekers van verschillende openbare ruimtes. De sculpturale vorm en warme textuur maken het een opvallende verschijning die harmonieus in elke omgeving past. Duurzaamheid stond centraal in het ontwerpproces, met een behuizing van duurzaam oppervlaktemateriaal. De ergonomie is ontworpen voor rolstoelgebruikers. Dualad maakt indruk in openbare ruimtes met zijn bescheiden uitstraling.

Dualad heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Wholesale, Retail Trade, Commerce and E-Commerce Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Dualad combineert technische en creatieve vaardigheden en maakt de wereld een betere plek.

Afbeelding credits: Copyright behoort toe aan het bedrijf Digital Concept sp. z o.o.

Intellectueel eigendom: Copyright behoort toe aan het bedrijf Digital Concept sp. z o.o.

De Dualad multimedia kiosk is een uniek ontwerp dat kunst en technologie combineert op een manier die nog niet eerder is vertoond. Met zijn sculpturale vorm, warme textuur en duurzame materialen is Dualad een opvallende verschijning die perfect past in elke omgeving. Of het nu gaat om reclame of navigatie, Dualad biedt een plezierige en interactieve ervaring voor gebruikers. Met zijn bekroonde ontwerp en innovatieve functies is Dualad een ware blikvanger in de wereld van multimedia kiosken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Piotr Jagiellowicz
Afbeeldingscredits: Copyright belongs to the company Digital Concept sp. z o.o.
Projectteamleden: Piotr Jagiellowicz
Projectnaam: Dualad
Projectklant: Piotr Jagiellowicz


Dualad IMG #2
Dualad IMG #3
Dualad IMG #4
Dualad IMG #5
Dualad IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp