Chinese Brush Flow: Een Luxueuze en Verfijnde Woonruimte

Een Ontwerp van Yu-Sheng Hsu en Yu-Ting Tsai

Inleiding

Deze woning is ontworpen met het oog op comfort en verfijning. Het huis biedt onderdak aan drie generaties en het ontwerp is vanaf het begin zorgvuldig gepland. De openbare ruimtes, de keuken en de eetkamer zijn zo ontworpen dat er een soepele verkeersstroom is, terwijl er ook duidelijk onderscheid is tussen de privé- en openbare ruimtes. Het gebruik van natuursteenmaterialen zorgt voor een verbluffend visueel effect en creëert een gevoel van natuurlijke schoonheid en verfijning. Het ontwerp is gericht op het welzijn van de bewoners en er is veel aandacht besteed aan de balans tussen de verschillende ruimtes en de details van licht en schaduw.

De woning heeft verschillende unieke kenmerken. Zo zijn de bar in de lichte eethoek en de achterwand van de keukenkasten gemaakt van unieke robijnsteenmaterialen. De lijnen van de structuur zijn gemaakt van roségoud metaal, wat zorgt voor een delicate uitstraling die harmonieert met de kleuren van de steenmaterialen. De ingang van de hoofdslaapkamer is voorzien van een kleine entree met hangende kroonluchters en een vloer van marmeren blokken, waardoor er een gevoel van gelaagdheid ontstaat in de rustgevende ruimte. De geselecteerde materialen zijn hetzelfde als die in de openbare ruimtes, met dezelfde kleurtonen van roségoud en steenmaterialen.

Het gebruikte materiaal varieert van marmer, robijn, graniet en kunstmatige lichtsteenplaten tot tegels, roestvrijstalen titaniumplaten, koperen strips, geborsteld staal fineer, zwarte spiegels, spiegels, stof, synthetisch leer, behang en latexverf.

De woning heeft een oppervlakte van ongeveer [aantal] vierkante meter en omvat onder andere een entree, een woonkamer, een keuken, een open bar, een binnenkeuken, een familiekamer, een kamer voor het personeel, openbare toiletten en vier studio-achtige slaapkamers.

De Fibaro Living Home-systeem is speciaal geselecteerd voor deze woning. Het systeem is verbonden met de verlichting, gordijnen, projectoren, televisies, geluidssystemen en andere huishoudelijke apparaten, waardoor de bewoners de verschillende functies van de woning kunnen bedienen op verschillende tijdstippen. Het systeem kan zelfs koffie zetten wanneer de bewoner wakker wordt.

Het project werd voltooid in juni 2010 in New Taipei City, Taiwan.

Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. De privacy van de bewoners stond centraal, daarom is er nauwkeurig gelet op de scheiding tussen de openbare en privéruimtes. Gastenbadkamers zijn zo geplaatst dat de verkeersstroom van gasten behouden blijft, te beginnen bij de entree. Het plafond van de woonkamer is voorzien van roségouden titaniumplaten met een gebogen terrasontwerp, waarbij de kleur van het metaal indirect wordt gereflecteerd door de verlichting, wat zorgt voor een elegante sfeer die in harmonie is met de natuurlijke steenmaterialen.

Het ontwerp van deze woning was een uitdaging vanwege de diversiteit aan materialen. Het was moeilijk om de complexiteit van het ontwerp over te brengen. De ontwerper heeft echter de karakteristieken van de materialen op een precieze manier toegepast om de kleuren binnen de structuur in balans te brengen. De gebogen lineaire ontwerpen en de warmgekleurde roestvrijstalen titaniumplaten verzachten de scherpte van de hoeken, terwijl het lichte plafond de toon zet in de openbare ruimtes. Donkergekleurd zacht meubilair zorgt voor visuele accenten en breidt de kleuren uit naar de privéruimtes.

De woning maakt gebruik van de kenmerken en patronen van de natuursteenmaterialen om een weelderige sfeer te creëren. Zowel de entree als de eetkamer zijn voorzien van vloeren met marmeren blokken, waarbij eenvoudige lijnen in harmonie zijn met de gebogen lijnen in het plafond. De neutrale tinten van het warme en grijze marmer, graniet, blauwe malachiet en andere diepgekleurde steenmaterialen zorgen voor een gelaagd effect. De roestvrijstalen titaniumplaten benadrukken de structuur van de verschillende ruimtes en combineren deze met de verkeersstromen. Met behulp van verschillende soorten verlichting is de stijl van de hoofdslaapkamer geïntegreerd in het ontwerp.

Afbeeldingen met dank aan COSMOS D&M COG„LTD

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze dragen bij aan een betere wereld en zorgen voor voldoening en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: COSMOS D&M COG, LTD
Afbeeldingscredits: COSMOS D&M COG„LTD
Projectteamleden: TUNG-HAO CHANG, YU-SHENG HSU, YU-TING TSAI, RUO-SYUAN CHEN
Projectnaam: Chinese Brush Flow
Projectklant: COSMOS D&M COG, LTD


Chinese Brush Flow IMG #2
Chinese Brush Flow IMG #3
Chinese Brush Flow IMG #4
Chinese Brush Flow IMG #5
Chinese Brush Flow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp