Changsha Fundoland: Een Nieuwe Dimensie van Entertainment

Ontworpen door Xiang Li, een baanbrekende ervaring in de wereld van offline entertainment

Changsha Fundoland, een innovatief entertainmentcomplex ontworpen door Xiang Li, biedt bezoekers een unieke ervaring waarin zij kunnen ontsnappen aan de alledaagse sleur en zich kunnen onderdompelen in een wereld van avontuur en fantasie.

Het idee achter Changsha Fundoland werd geboren uit de wens om een offline sociale entertainment metaverse te creëren waar bezoekers de rijke lagen en diepe exploratieve elementen kunnen ervaren. Het ontwerp maakt gebruik van treinachtige installaties als symbool om het verhaal van ontsnapping aan de alledaagse sleur te voltooien. Treinen, metro's, rijtuigen, tunnels - de symbolische elementen van het thema worden getransformeerd in echo's van de droomwereld, waardoor bezoekers in een dieper niveau van avontuur en onwerkelijkheid kunnen vallen.

Wat Changsha Fundoland onderscheidt van andere entertainmentcomplexen, is de ambitie om de trendsetter te worden voor offline entertainment. Xiang Li transformeert traditioneel consumentengedrag in een zintuiglijke consumptie-ervaring door het verhaal te integreren met de consumptiecirculatie. Dit stelt consumenten in staat om te pendelen tussen virtueel en realiteit en de meest extreme futuristische kunstsfeer te ervaren.

Met een oppervlakte van meer dan 4.500 vierkante meter integreert het ontwerp meer dan tien diverse en complexe entertainmentgebieden en functionele zones om een reeks complete immersieve ervaringen te presenteren. Achter de thematische theaterstijl en realistische constructie schuilt een complex ontwerpsysteem dat functie en esthetiek integreert.

De uitdaging van het ontwerpen van dit grote entertainmentcomplex lag in de onregelmatige ruimtelijke grenzen en niet-verwijderbare kolommen van de ruimte. Om de interferentie van kolommen te vermijden, verdeelde Xiang Li een 60 meter lange gangruimte die de interferentie van de kolommen vermeed en een hoofdverkeersader creëerde die ook functioneert als restaurant en pub. Andere entertainmentgebieden zijn gepland aan beide zijden van de tunnel, om de toegankelijkheid te verbeteren en het exploratieve aspect te verhogen.

Changsha Fundoland is ontworpen om de trendsetter te worden voor offline consumptiescènes in het tijdperk van cultuur en amusement. Het complexe ontwerpsysteem zorgt ervoor dat de esthetische verhouding niet wordt vernietigd terwijl het maximale gebruik van het gebied en de rationele plaatsing van aanvullende functies wordt bereikt. Met een oppervlakte van meer dan 4.500 vierkante meter zijn meer dan tien diverse entertainmentzones geïntegreerd om een reeks complete immersieve ervaringen te presenteren.

Dit innovatieve ontwerp heeft erkenning gekregen in de vorm van de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De zilveren A' Design Award wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Li Xiang
Afbeeldingscredits: SFAP
Projectteamleden: Li Xiang
Projectnaam: Changsha Fundoland
Projectklant: Li Xiang


Changsha Fundoland IMG #2
Changsha Fundoland IMG #3
Changsha Fundoland IMG #4
Changsha Fundoland IMG #5
Changsha Fundoland IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp