Revolutionaire BareBag Serie: Mode Ontmoet Functionaliteit

Ontwerpersduo Creëert Modieuze Protheses voor Dagelijks Gemak

De BareBag serie, ontworpen door Ke Zheng en Shuhao Xuanyuan, is een innovatieve oplossing die mode combineert met functionaliteit voor mensen met beperkte mobiliteit.

Na een fietsongeluk dat leidde tot een gebroken arm, besefte een van de oprichters van BareBag hoe onhandig het leven kan zijn met slechts één bruikbare hand. De markt bood geen bevredigende oplossingen; bestaande tashouders waren omvangrijk en benadrukten de handicap van de gebruiker. BareBag is ontstaan uit de noodzaak om een modieus accessoire te creëren dat onopvallend dient als een extra hand.

BareBag onderscheidt zich door zijn universele toepasbaarheid en geïntegreerde oplossing voor mensen met beperkte armfunctie of amputaties. De serie omvat modieuze accessoires met veelzijdige tas-haken, waardoor gebruikers allerlei tassen handsfree aan hun taille kunnen dragen. BareBag draagt bij aan sociale gelijkheid en verbetert de levenskwaliteit van zijn gebruikers door een alledaags probleem van bezette handen op te lossen.

De BareBag is vervaardigd uit zacht leer met harde, 3D-geprinte, gerecyclede PLA-haakprotheses. De modulariteit zorgt voor snelle aanpassingen en maakt aparte reiniging en recycling aan het einde van de levenscyclus mogelijk. De duurzame rPET-band is uitgerust met een speciaal ontworpen 3D-geprinte schuifregelaar die met één hand soepel verstelbaar is.

Met afmetingen van 135mm x 50mm x 90mm voor de BareBag en 120mm x 12mm x 70mm voor de BareBag Nano, biedt de serie een scala aan opties voor verschillende behoeften. Het ontwerp is tot stand gekomen met de hulp van productiespecialist Danmin Rao en na een uitgebreide onderzoeksfase, waarbij meer dan 50 prototypes zijn getest om betrouwbaarheid, stabiliteit, gebruiksgemak, esthetiek en duurzaamheid te optimaliseren.

De grootste uitdagingen bij de ontwikkeling van BareBag waren het handhaven van de balans en stabiliteit van zowel de BareBag als de gedragen tassen, en het uitvinden van een schuifregelaar voor eenhandige aanpassing. De brede haakontwerpen minimaliseren het zwaaien van tassen en zorgen ervoor dat tassen gemakkelijk kunnen worden ingehaakt. De schuifregelaar van BareBag is opnieuw ontworpen met een vlinderslotmechanisme dat eenvoudig met één hand te bedienen is.

BareBag is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Mode- en Reisaccessoires in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntend vakmanschap en innovatie tonen. Deze prijs onderstreept de bijzondere technische en artistieke kwaliteiten van het ontwerp, dat positieve gevoelens, verbazing en verwondering oproept.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ke Zheng
Afbeeldingscredits: Ke Zheng
Projectteamleden: Designer: Ke Zheng Designer: Shuhao Xuanyuan Manufacturing Specialist: Danmin Rao
Projectnaam: Barebag Series
Projectklant: BareBag


Barebag Series IMG #2
Barebag Series IMG #3
Barebag Series IMG #4
Barebag Series IMG #5
Barebag Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp