Timeless: Een Modern Ontwerp dat Daglicht Koestert

Een Residentieel Meesterwerk van Kan Kuo-Tung

Inleiding

De residentie "Timeless" is een adembenemend ontwerp dat kunst, architectuur en innovatie combineert om een comfortabele en verfijnde leefruimte te creëren. Ontworpen door de getalenteerde Kan Kuo-Tung, is dit project een ware viering van daglicht en moderne esthetiek. Met zijn doordachte kleurenpalet en slim gebruik van materialen en technologie, biedt Timeless een unieke woonervaring die zowel tijdloos als eigentijds is.

De inspiratie voor dit ontwerp is ontstaan uit de wens van de klant om de comfortabele sfeer van natuurlijk daglicht te versterken. Om aan deze vraag te voldoen, heeft de ontwerper kleuren gebruikt om een fris en modern plan te creëren. Het resultaat is een perfecte residentie met daglicht, waar lichte witte tinten en zwevende volumes samenkomen.

Unieke eigenschappen van dit ontwerp zijn onder andere het gebruik van vloer-tot-plafond ramen en balkons aan drie zijden, waardoor de ruimte wordt overspoeld met natuurlijk licht. De openbare ruimtes zijn gehuld in Kashmir wit, wat zorgt voor een gezellige sfeer in combinatie met daglicht. Daarnaast zijn lichte bruine tinten en houtnerf gebruikt om de details te accentueren en de ruimte als het ware te laten fungeren als een container voor daglicht.

Om het comfortabele daglicht te behouden, is ervoor gezorgd dat de kern van de ruimte het licht niet blokkeert. Dit zorgt ervoor dat de voordelen van de verlichting aan drie zijden behouden blijven. Het resultaat is een ruimte die doordrenkt is van natuurlijk licht en waarin het daglicht op harmonieuze wijze wordt behouden.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van verschillende bouwmaterialen, waaronder artistieke coating, laminaatvloeren, houten lamellen, bamboe houtskoolverf, glas, smeedijzer, systeemkasten en meer. Het kleurenschema van het project is zorgvuldig samengesteld, met Kashmir wit als basis en lichtgrijs voor het plafond. Verschillende tinten van dezelfde kleur zijn samengebracht om een mistig filter aan de ruimte toe te voegen, terwijl lichtbruin en houtnerf de details vormgeven.

Met een oppervlakte van 165,2 vierkante meter biedt Timeless 4 kamers, een woonkamer en een eetkamer. De indeling is kruisvormig, met een symmetrische lay-out die wordt benadrukt door de dubbele deur van de ingang. De openbare ruimte bevindt zich in het midden, terwijl de privéruimte zich aan de linker- en rechterkant bevindt. De smeedijzeren en glazen scheidingswanden in de foyer creëren lagen van licht en schaduw, terwijl het open ontwerp ervoor zorgt dat elke ruimte kan genieten van natuurlijk licht.

Timeless is gelegen in Taiwan en het project werd in september 2022 voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar het maximaliseren van daglicht en uitzicht op de omgeving. De kleurkeuze en materiaalselectie zijn zorgvuldig overwogen om een harmonieuze en comfortabele leefruimte te creëren.

De uitdaging bij dit ontwerp lag in het creëren van een interieur dat niet zou worden overschaduwd door het buitenaanzicht. Door gebruik te maken van verschillende kleurschakeringen is de ontwerper erin geslaagd om een laag-verzadigd, maar niet opdringerig visueel effect te creëren. Hierdoor komen daglicht en het uitzicht op de bergen naar voren, terwijl elke kleurblok dient als achtergrond.

Timeless is een ontwerp dat daglicht omarmt en een delicate uitdrukking van kleur biedt. Het creëert een ruimte waarin daglicht en familie samenkomen, en waarin de seizoenen eindeloos kunnen worden ervaren. Met zijn tijdloze esthetiek en aandacht voor detail is Timeless een ware blikvanger.

Afbeeldingen met dank aan C. J. INTERIOR DESIGN.

Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Timeless wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kan Kuo-Tung
Afbeeldingscredits: C. J. INTERIOR DESIGN
Projectteamleden: KUO-TUNG KAN
Projectnaam: Timeless
Projectklant: Kan Kuo-Tung


Timeless IMG #2
Timeless IMG #3
Timeless IMG #4
Timeless IMG #5
Timeless IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp