Wave: Een Uniek Ontwerp dat Natuur en Architectuur Samensmelt

Een Residentieel Huis Ontworpen door Minwoo Ahn

Inleiding

Het project Wave heeft als voornaamste doel om de ervaring van het leven in een vrijstaande woning te bieden. Dit huis biedt een algemene, maar unieke en intense interactie met de natuur. Vooral de ononderbroken samensmelting van het landschap binnen het huis wordt benadrukt, en de buitenopstelling omvat onbekende elementen te midden van stedelijke complexe woningen, zoals de voortuin en de vijver. Het concept van het project richt zich op de ruimte in het landschap.

Wave is een vrijstaande woning die de natuurlijke omgeving omarmt en weerspiegelt. Het project richtte zich op de elementen die de dagelijkse ervaring van de gebruikers vormen. Met name de woonruimte en de bar zijn ontworpen als samengevoegde ruimtes om een ​​solitaire en gemeenschappelijke ruimte voor entertainment te vergemakkelijken. De badkamer in een logeerkamer op de kelderverdieping wordt versterkt door de aanwezigheid van dakramen die langs de zonnetraject zijn geplaatst om het natuurlijke licht op te vangen.

Met zorgvuldige details van de trap, glazen reling en kolom die zijn ontworpen in harmonie met het natuurlijke landschap, wordt de open keuken op de eerste verdieping beschouwd als de centrale ruimte met een prominente boek-matching hangende muur. Het landschap en de wandstructuur worden onthuld en de lineaire hanger die is verbonden met de gebogen vorm van de architectonische buitenkant accentueert de ruimte. Visuele en tactiele omstandigheden werden vooraf onderzocht door middel van computersimulatie en materiaalmonsters om de interferentie tussen structuur, functie en afwerking te verminderen.

De afmetingen van het ontwerp zijn 29.650 mm x 1.1000 mm x 16.300 mm.

De Wave is gelegen in Bundanggu, Seongnamsi, Gyeonggido en het project begon in april 2019 en werd voltooid in februari 2021.

Het ontwerp van Wave is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege het gebruik van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Wave is een uniek ontwerp dat op harmonieuze wijze samensmelt met de natuurlijke omgeving. Het is ontworpen om een gepersonaliseerde leefervaring te creëren die aansluit bij de behoeften van de bewoners. Elk aspect van het ontwerp is zorgvuldig samengesteld om een zintuiglijke ervaring te bieden die de kwaliteit van leven van de bewoners verbetert. De woon- en bargedeeltes zijn ontworpen om een combinatie van eenzaamheid en gemeenschappelijke ruimte te creëren, waardoor een sfeer ontstaat die geschikt is voor entertainment. De hoge plafonds en grote ramen laten natuurlijk licht binnenstromen, waardoor een warme en uitnodigende ambiance ontstaat die ontspanning en comfort bevordert.

Wave is een ware blikvanger en een inspiratie voor moderne architectuur en design. Met zijn naadloze integratie van natuur en architectuur biedt het een unieke leefomgeving die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is. Het ontwerp van Minwoo Ahn toont een diepgaand begrip van de behoeften en verlangens van de bewoners, en creëert een ruimte die zowel esthetisch als praktisch is.

Wave is een voorbeeld van innovatief en baanbrekend ontwerp dat de grenzen van de traditionele architectuur verlegt. Het is een ware aanwinst voor de wereld van hedendaagse architectuur en een inspiratie voor toekomstige ontwerpers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Minwoo Ahn
Afbeeldingscredits: Minwoo Ahn
Projectteamleden: Minwoo Ahn
Projectnaam: Wave
Projectklant: Minwoo Ahn


Wave IMG #2
Wave IMG #3
Wave IMG #4
Wave IMG #5
Wave IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp