Siviano: Italiaanse Wijn met een Modern en Elegant Ontwerp

Een unieke verpakking die de Italiaanse geest van wijn belichaamt

De oplossing die wordt gepresenteerd, bevestigt in grote lijnen de tradities van Italiaanse wijnverpakkingen, terwijl het ook bepaalde details bevat die de compositie een moderne en frisse uitstraling geven. Het eerste dat opvalt, is het strikte en minimalistische centrale stuk, dat dient als een soort fundering voor de meer expressieve elementen die zich respectievelijk in het bovenste deel van het etiket bevinden.

Het overkoepelende doel voor het bureau bij dit project was het creëren van een integraal beeld dat het lichte en elegante gevoel van het product weerspiegelt en de oorsprong van de drank identificeert.

De unieke Italiaanse geest is aanwezig in elke druppel van deze wijn, en dat is precies wat moest worden belichaamd in het ontwerp van de verpakking.

Het label heeft een unieke vorm: er is een artistieke vorm van complexe vorm uitgevoerd. Een deel van het label heeft een vorm. Tegelijkertijd is het andere deel van het label uitgesneden. Er ontstaat een krachtig aantrekkingspunt. Dit dient om de aandacht te vestigen op het merk van de fabrikant en verhoogt de status van het product.

Het product is bedoeld voor de Europese en Amerikaanse markten. Het project begon in november 2022 in Italië.

De productie van het label omvat extra druk- en nabewerkingstechnieken die bepaalde elementen benadrukken en de algehele compositie expressiever maken. Het gebruik van geavanceerde post-printprocessen is doordacht gepland voor het label. Hun combinatie en gebruik zullen door de consument worden gewaardeerd, en op het schap zal het product de aandacht trekken van de meest verfijnde kenners van klassieke Italiaanse wijnen.

Deze wijn is geïnspireerd door Italië en alles wat met Italië te maken heeft: de gemaskerde bals, de mysteries, de geheime genootschappen, de clans en de rijke cultuur. Het ontwerp probeerde mystiek, mysterie en heilige verlangens te weerspiegelen. Door deze wijn te kopen, koopt de consument een toegangskaartje tot een bevoorrechte samenleving, tot een geheim genootschap waar alleen de uitverkorenen toegang toe hebben. Het label heeft een originele complexe vorm. De nadruk is verschoven naar rechts om meer aandacht te trekken met zijn asymmetrie. Dit geeft meer esthetiek en mystiek aan het hele ontwerpconcept.

Het ontwerp van Siviano heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

© SHUMI LOVE DESIGN™, 2023

© VALERII SUMILOV, 2023

© SHLD GRUP SRL, 2023

Image Credits:

Afbeelding #1: Maker Valerii Sumilov / Visualizer Maxim Kulikov

Afbeelding #2: Maker Valerii Sumilov / Visualizer Maxim Kulikov

Afbeelding #3: Maker Valerii Sumilov / Visualizer Maxim Kulikov

Afbeelding #4: Maker Valerii Sumilov / Visualizer Maxim Kulikov

Afbeelding #5: Maker Valerii Sumilov / Visualizer Maxim Kulikov


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Valerii Sumilov
Afbeeldingscredits: Image #1 : Creator Valerii Sumilov / Visualizer Maxim Kulikov Image #2 : Creator Valerii Sumilov / Visualizer Maxim Kulikov Image #3 : Creator Valerii Sumilov / Visualizer Maxim Kulikov Image #4 : Creator Valerii Sumilov / Visualizer Maxim Kulikov Image #5 : Creator Valerii Sumilov / Visualizer Maxim Kulikov
Projectteamleden: Creative & Design Director: Valerii Sumilov, Designer: Valerii Sumilov and Visualizer: Maxim Kulikov
Projectnaam: Siviano
Projectklant: Valerii Sumilov


Siviano IMG #2
Siviano IMG #3
Siviano IMG #4
Siviano IMG #5
Siviano IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp