Verpakte Wijsheid: Gota's Hulde aan Maori Cultuur

Unieke Huidverzorgingsverpakking Geïnspireerd door Nieuw-Zeelandse Mythen

In de wereld van huidverzorging brengt Gota, een creatie van N Z Skin Care Co., Ltd, een eerbetoon aan de Maori verhalen van Nieuw-Zeeland. De verpakking is niet alleen functioneel, maar vertelt ook een verhaal over de aarde, de oceaan en de kracht van een eeuwenoude cultuur.

De verpakking van Gota is een visueel feest dat de levendigheid en het mysterie van de natuurlijke wereld belichaamt, met een directe link naar de Maori cultuur. Het ontwerp bestaat uit drie thematische kleuren: groen, rood en blauw. Deze kleuren zijn niet willekeurig gekozen; groen staat voor de krachtige vitaliteit van de MAMAKU VAREN, rood voor de energierijke rode alg en blauw voor de mysterieuze conus in de oceaan. Deze kleuren benadrukken niet alleen de zuiverheid van het product, maar ook de effectiviteit ervan in huidverzorging.

Wat Gota onderscheidt, is de diepe verbinding die het legt tussen mens en aarde, geïnspireerd door de oude Maori legendes van Nieuw-Zeeland. De verpakking bevat afbeeldingen van de oorspronkelijke natuurlijke soorten zoals de MAMAKU VAREN, rode alg en conus, waarmee het de onlosmakelijke band tussen mens en natuur wil overbrengen. De ontwerpers hebben fossiele figuren van planten en dieren gebruikt om de combinatie van natuurlijke ingrediënten en moderne technologie te symboliseren, waardoor consumenten worden geïntroduceerd aan natuurlijke en pure huidverzorgingsproducten.

De tactiele ervaring van de verpakking is ook bijzonder; de textuur bootst natuursteen na, wat zorgt voor een verrijkte aanraking. De oppervlaktebehandeling met reliëf en diepdruk verrijkt niet alleen de tactiele en visuele ervaring, maar geeft ook een driedimensionaal gevoel. De dop is gemaakt van PP en ABS materialen en is voorzien van een reliëfpatroon dat de belangrijkste ingrediënten van het product weergeeft.

De interactie met de verpakking is intuïtief en betrouwbaar. De dop van de fles is bedrukt met patronen van de natuurlijke elementen van de belangrijkste ingrediënten, zodat consumenten de samenstelling van het product direct kunnen begrijpen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en aantrekkelijkheid van het product. De serumproducten maken gebruik van draaibare telescopische druppelaars voor een gemakkelijke en veilige gebruikservaring.

De ontwerpers hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de Maori cultuur en hun diepe respect en dankbaarheid voor de natuur. Ze hebben ingrediënten geselecteerd met unieke bioactiviteit en effectiviteit, die door moderne extractie- en verwerkingstechnologieën zijn toegepast in huidverzorgingsproducten met anti-verouderingseffecten.

Het ontwerpteam stond voor de uitdaging om de Maori legendes en de eerbied voor de natuur tot uitdrukking te brengen in de verpakking. Door de natuurlijke erfgoed van Nieuw-Zeeland als kernvisuele elementen te gebruiken en deze op de buitenverpakking te presenteren als fossiele figuren van planten en dieren, weerspiegelt het ontwerp de oude en blijvende levenskracht van de natuur.

Gota's verpakking is een eerbetoon aan de Maori verhalen van Nieuw-Zeeland en combineert de vitale kracht van de cultuur, traditionele wijsheid en moderne technologie, met als doel een kwalitatieve en natuurlijke huidverzorgingservaring te bieden. Bovendien is het ontwerp gericht op duurzaamheid, met gebruik van recyclebare en milieuvriendelijke papier- en drukmaterialen, en vermijdt het gebruik van metalen materialen en galvanisatieprocessen die niet overeenkomen met de hedendaagse streven naar milieubescherming.

Deze verpakking is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, een beloning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: N Z Skin Care Co., Ltd
Afbeeldingscredits: N Z Skin Care Co., Ltd
Projectteamleden: Xiaokun Liu Zhe Tu Chen Wu Min Lu Lanzhu Zhong Qianqian Luo Yangjun Xiao Jie Xu
Projectnaam: Gota
Projectklant: NZ Skin Care Co., Ltd


Gota IMG #2
Gota IMG #3
Gota IMG #4
Gota IMG #5
Gota IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp