Woonhuis 'Gentleness' Omarmt Bewoners met Warmte

Ontwerper Kuan Ting Liu creëert een veilige haven voor drie generaties

In een wereld vol druk biedt het woonhuis 'Gentleness' een visuele en fysieke omhelzing voor elke thuiskomer. Ontworpen door Kuan Ting Liu, is dit huis een toevluchtsoord van zachtheid en veiligheid voor een familie die drie generaties onder één dak verenigt.

De uitdaging van het samenbrengen van verschillende generaties in een huis vereist een zorgvuldige afweging van esthetiek en functionaliteit. 'Gentleness', een residentieel huis van 105 vierkante meter, is een meesterwerk van Kuan Ting Liu, die een omgeving heeft gecreëerd die niet alleen de ogen streelt maar ook de ziel. De ruimtes zijn ontworpen met afgeronde vormen, die visuele spanning verhogen en de verbeelding prikkelen.

Uniek aan dit ontwerp is de aandacht voor de veiligheid van zowel het kind als de oudere bewoners. De afgeronde vormen bevorderen een harmonieuze relatie tussen gebruikers en de ruimte en minimaliseren gevaarlijke situaties. De keuze voor lichtgrijze Duitse minerale verf met een zachte textuur verhoogt de kwaliteitsbeleving van de ruimte en draagt bij aan het thuisgevoel van de familie.

De realisatie van 'Gentleness' kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleurtinten die een warme en elegante sfeer uitstralen. Een moderne stijl, met een combinatie van lichte fineer, marmer, metaal, grijs ijzerspiegel, titanium-geplateerd roestvrijstaal en Duitse minerale verf, zorgt voor een harmonieus geheel. De indeling omvat een entree, woonkamer, eetkamer en drie slaapkamers, waarbij de openbare en privéruimtes duidelijk zijn afgebakend.

De eetkamer vormt het hart van het huis, benadrukt door een opvallende kroonluchter. De ontwerpers hebben de grens tussen woon- en eetkamer visueel doorbroken door de boogvormige kasten vanaf de entree door te trekken naar de eetkamer. Dit zorgt voor een naadloze overgang en een centraal punt van samenkomen.

Voltooid in februari 2023 in Taipei City, Taiwan, is 'Gentleness' het resultaat van grondig onderzoek naar het concept 'omhelzing'. De lage verzadiging van kleuren creëert een rustige uitstraling, terwijl titanium-geplateerd roestvrijstaal de ruimte verfraait. Het ontwerp met boogvormen vermindert niet alleen visuele stress, maar draagt ook bij aan de veiligheid van de bewoners. Bijzondere aandacht is besteed aan de verlichting, die zowel esthetisch als functioneel moet zijn, met oog op mogelijke oogaandoeningen van de gebruikers.

'Gentleness' heeft de Iron A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024 gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het project, een initiatief van Incore Interior Design Ltd., wordt gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kuan-Ting, Liu
Afbeeldingscredits: Incore Interior Design Ltd.
Projectteamleden: Kuan-Ting Liu
Projectnaam: Gentleness
Projectklant: Incore Design


Gentleness IMG #2
Gentleness IMG #3
Gentleness IMG #4
Gentleness IMG #5
Gentleness IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp