Revolutionaire T en F Timer: Emoties als Wekker

Ontwerper Jung Joo Sohn creëert een unieke zintuiglijke ervaring

De T en F Timer is een innovatief alarm dat de gebruikerservaring transformeert door emoties te koppelen aan herinneringen.

In een wereld waarin technologie steeds persoonlijker wordt, introduceert ontwerper Jung Joo Sohn een baanbrekend product: de T en F Timer. Dit alarm onderscheidt zich door gebruikers in staat te stellen hun emoties te kiezen bij het instellen van een herinnering. Met vijf verschillende emoties, elk gekoppeld aan een specifiek ontworpen geluid en bijpassende kleur, biedt de T en F Timer een persoonlijke en zintuiglijke ervaring die verder gaat dan de standaard alarmfunctie.

De T en F Timer is niet alleen een esthetisch aantrekkelijk object, maar het is ook een toonbeeld van gebruiksgemak. Gebruikers hoeven het product niet in elkaar te zetten; met een simpele draai aan de timerknop aan de onderkant wordt het alarm ingesteld. Het apparaat wordt geactiveerd door het neer te leggen en het alarmgeluid kan worden aangepast aan de hand van de gewenste emotie. Het opladen gebeurt via een USB-C-poort, wat het gebruiksgemak verder vergroot.

De T en F Timer is niet alleen een product van creatieve verbeelding, maar ook van technologische innovatie. Het maakt gebruik van een kantelsensor, LED-verlichting en een timermodule om de unieke ervaring te realiseren. Met afmetingen van 55,5 mm breed, 52 mm diep en 38 mm hoog, is het apparaat compact en handzaam.

De ontwikkeling van de T en F Timer begon in november 2023 in de Verenigde Staten en werd in februari 2024 voltooid, met voortdurende updates en revisies. Het onderliggende onderzoek richtte zich op de invloed van gepersonaliseerde configuraties op prestatiedynamiek, waarbij de effecten van deadline- en mijlpaalgebaseerde alarminstellingen op productiviteit werden onderzocht. De studie, die een gemengde methodenbenadering toepaste, leverde waardevolle inzichten op in de voordelen van het aanpassen van alarmsystemen aan individuele voorkeuren.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de T en F Timer was het creëren van een geluid en kleur voor elke emotie die universeel zou resoneren met gebruikers. Dit vereiste een diepgaand begrip van hoe kleuren en geluiden emoties kunnen weerspiegelen en beïnvloeden. Het resultaat is een product dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan het welzijn en de emotionele staat van de gebruiker.

De T en F Timer heeft de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Huishoudelijke Apparaten Design in 2024 ontvangen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze onderscheiding benadrukt het belang van het integreren van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en erkent producten die voldoening en positieve gevoelens bieden, bijdragend aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jung Joo Sohn
Afbeeldingscredits: Jung Joo Sohn, Yulu Wang, Yun Joon Choi
Projectteamleden: Jung Joo Sohn
Projectnaam: T and F
Projectklant: Purdue University


T and F IMG #2
T and F IMG #3
T and F IMG #4
T and F IMG #5
T and F IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp