Nuscents: Een innovatieve cross-over tussen een kaleidoscoop en lipstick

Een uniek ontwerp van En Ke en Yuancao Pan

De schoonheid van dromen en de dromen van schoonheid komen samen in Nuscents, een baanbrekend ontwerp dat een kaleidoscoop en lipstick combineert. Dit innovatieve product brengt culturele, functionele, milieuvriendelijke en technologische innovatie samen in één enkel product.

De inspiratie voor Nuscents komt voort uit de menselijke behoefte aan dromen en schoonheid. De kaleidoscoop vertegenwoordigt de verlangens naar schoonheid en dromen uit onze kindertijd, terwijl lipstick staat voor het streven naar schoonheid wanneer we volwassen worden. Door deze twee elementen op organische wijze te combineren, biedt Nuscents een product met meerdere functies.

Wat Nuscents onderscheidt van andere ontwerpen is de innovatieve toepassing van cross-over verpakkingsdesign. Het ontwerp kenmerkt zich door culturele innovatie, functionele innovatie, milieuvriendelijkheid en technologische innovatie.

Wanneer de Nuscents-kaleidoscoop wordt geopend, splitst deze zich automatisch in twee producten: de lipstick behoort tot de volwassene, terwijl de kaleidoscoop het speelgoed is voor het kind. Dit product is niet alleen een geschenk tussen ouder en kind, maar ook tussen vrienden, geliefden en familieleden. Het verwarmt het hart en brengt vreugde.

Het productieproces van Nuscents vereiste innovatieve ontwerpen en technologieën om de stabiliteit van de productstructuur, het probleem van botsingen tussen glas en de lipstickhouder, en het probleem van warmtebehoud op te lossen.

De specificaties van Nuscents zijn als volgt: de buitenverpakking (kaleidoscoop) heeft een lengte van 18 cm en een diameter van 3,6 cm, terwijl het interne product (lipstick) een lengte heeft van 14 cm en een diameter van 1,4 cm.

Met de Nuscents-kaleidoscoop als buitenverpakking voor de langwerpige lipstick, worden de twee producten op een unieke manier gecombineerd. Door de bovenkant van de kaleidoscoop te openen, kan de langwerpige lipstick eruit worden gehaald. Vervolgens kan de bovenkant van de kaleidoscoop weer worden gesloten en kan de kaleidoscoop opnieuw worden gebruikt.

Het Nuscents-project begon in januari 2019 in Shanghai en werd in oktober 2019 voltooid. In december 2019 werd het product op de Chinese markt geïntroduceerd.

Dit product is het resultaat van gedurfd onderzoek en innovatie op het gebied van verpakkingsstructuren voor make-upproducten. Het brengt nieuwe ideeën en richtingen voor het ontwerp en de ontwikkeling van make-upproducten. Nuscents past perfect bij het 'cross-over design' dat geliefd is bij jongeren en dat communicatie met interesse en emotie bevordert. Het draagt bij aan de ontwikkeling van de hele cosmetica-industrie op het gebied van merkcultuur, productfunctionaliteit, milieubescherming en technologische innovatie. Het product is milieuvriendelijk door het verminderen van afval en is al op de markt gebracht.

Nuscents heeft verschillende prijzen en erkenningen ontvangen, waaronder de Iron A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens bieden.

Nuscents is een innovatief en uniek ontwerp dat de grenzen van verpakkingsdesign verlegt. Het combineert de magie van een kaleidoscoop met de schoonheid van lipstick, en biedt een product dat zowel functioneel als betoverend is. Met Nuscents kunnen mensen hun dromen en schoonheid samenbrengen in één enkel product.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KE,EN
Afbeeldingscredits: KE,EN
Projectteamleden: Creative Design: EN KE Executive Design: EN KE Executive Design: YUANCAO PAN
Projectnaam: Nuscents
Projectklant: KE,EN


Nuscents IMG #2
Nuscents IMG #3
Nuscents IMG #4
Nuscents IMG #5
Nuscents IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp