Fushan Ecologisch: Een Groen Ontwerp dat de Natuur Omarmt

Een Meesterwerk van Tengyuan Design

Inleiding:

Het Fushan Ecologische project, ontworpen door Tengyuan Design, is geïnspireerd op de vorm van dennenappels die overal op de Fushan-berg te vinden zijn. Het doel van dit project is om de structuur naadloos te laten opgaan in de natuur, alsof het organisch in het bergbos groeit. Met zijn gedraaide hexagonale vorm en geleidelijk afnemende verdiepingen, vormt dit ontwerp een rationeel en levendig beeld.

De locatie van het project bevindt zich in het zuiden van de Fushan-berg, met een hoogteverschil van 21 meter. Het doel van deze structuur is om een plek te creëren waar mensen kunnen wandelen, uitrusten en passeren, terwijl ze de twee uiteinden van het voetpad met elkaar verbinden. Het moet een iconische locatie worden voor het hele voetpad.

Het Fushan Ecologische project is gerealiseerd met behulp van betonnen funderingen en een stalen rasterstructuur. De hoofdondersteunende structuur bestaat uit binnen- en buitenste stalen roostercilinders. Het voetpad en de trappen zijn gemaakt van staalconstructies. Het voetpad dat uitsteekt vanuit het buitenste stalen rooster hangt aan kabels vanuit de binnenste cilinderknoop van het stalen rooster. De oppervlaktelaag is gemaakt van corrosiebestendig hout of milieuvriendelijk imitatiehout, waardoor het voetpad zijn uiteindelijke vorm krijgt.

Het Fushan Ecologische project is ontworpen in juli 2022 en is een uitdaging geweest vanwege de unieke locatie. Het bevindt zich namelijk in het enige overgebleven ecologische groengebied in het stadscentrum. Dit ontwerp is niet alleen bedoeld als een upgrade van de uitstraling en faciliteiten, maar ook als een manier om interactie tussen mensen en de natuur, en tussen mensen en de stad tot stand te brengen. Het is de bedoeling dat mensen niet onbezonnen ingrijpen in de natuur, maar juist meer aandacht, zorg en respect tonen. Het ontwerp hoopt geleidelijk de perceptie van het publiek ten opzichte van de natuur en zelfs het leven te beïnvloeden, te beïnvloeden en te veranderen.

Het Fushan Ecologische project biedt twee paden om aan verschillende behoeften te voldoen. De treden van de binnenste ring zijn geschikt voor snelle doorgang, terwijl de hellingen van de buitenste ring geschikt zijn voor wandelen en sightseeing. De twee paden komen samen op het uitkijkplatform bovenaan, waar mensen kunnen genieten van een prachtige 360 graden visuele ervaring.

Het Fushan Ecologische project is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een voorbeeld van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het maakt gebruik van hernieuwbare materialen, lage koolstoftechnologie en assemblagetechnieken, wat volledig in lijn is met het groene, ecologische en open ontwerpprincipe.

Het Fushan Ecologische project, ontworpen door Tengyuan Design, is een eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid van de Fushan-berg. Met zijn unieke ontwerp en harmonieuze integratie met de omgeving, is dit project een ware blikvanger en een plek waar mensen kunnen genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

Awards en Accolades:

Het Fushan Ecologische project is bekroond met de Platinum A' Design Award in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke en innovatieve ontwerpen die getuigen van ongeëvenaard professionalisme, genialiteit en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het Fushan Ecologische project heeft de grenzen verlegd van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan een betere wereld.

Beeldcredits:

Afbeelding #1: Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd.

Afbeelding #2: Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd.

Afbeelding #3: Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd.

Afbeelding #4: Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd.

Afbeelding #5: Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tengyuan Design
Afbeeldingscredits: Image #1:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #2:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #3:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #4:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #5:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd.
Projectteamleden: Jinbo Tang,Yeliang Song,Qi Yang,Chao Xu,Xiao Zhou(Landscape) ,Shaodong Sun(Structure),Jiming Zhang(Structure),Jiahui Feng,Wenqian Hao,Hao Cheng,Chen Liu,Yue Wang (intern)
Projectnaam: Fushan Ecology
Projectklant: Tengyuan Design


Fushan Ecology IMG #2
Fushan Ecology IMG #3
Fushan Ecology IMG #4
Fushan Ecology IMG #5
Fushan Ecology IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp