Moshang: Moderne Oriëntaalse Geest

Een unieke mix van modern en traditioneel

Inleiding

De subtiele charme van de grafische elementen in de Chinese esthetiek wordt perfect geïnterpreteerd in het ontwerp van Moshang. Als water dat langs vierkanten en cirkels stroomt, vloeien de lijnen samen en onthullen ze de warmte van het leven. Het overkoepelende ontwerp is gebaseerd op lichte houttinten, gecombineerd met marmeren meubels met natuurlijke texturen en geaccentueerd door het gebruik van geel brons. Dit resulteert in betoverende lijnen die samenkomen in een poëtische Zen-sfeer vol menselijkheid en kwaliteit.

De Aoyuan Anji Mountain Joy Villa: Moderne Oriëntaalse Geest

Door een uniek begrip van de moderne Chinese stijl integreert het ontwerp de rijke artistieke connotaties in een moderne woning. Het absorbeert de rijke culturele erfenis en creëert een sfeer van oriëntalisme en poëzie.

De realisatie van het ontwerp

In de woonkamer vormen de zwarte salontafel, het tapijt met wolkpatronen en de briljant rode bladeren een echo en integratie met de abstracte landschapsschilderijen in de open eetkamer. Een vleugje malachietgroen en oranje in de slaapkamer voegt een warme en mooie sfeer toe. De fijne reliëfstructuur van het leer op de achtergrondmuur voegt een extra laag toe aan de elegante ruimte en onthult buitengewone smaak in de details.

Specificaties van het ontwerp

Projectoppervlakte: 175 vierkante meter. Het raster van de hoofdslaapkamer en de studeerkamer geeft het spel van licht en schaduw een unieke textuur. Door de juiste fusie en botsing tussen traditie en moderniteit ontstaat er een gevoel van conflict dat de schoonheid van kunst in de ruimte benadrukt. De metalen kroonluchters met geometrische lijnen en de stoelen met dynamische en gestroomlijnde vormen interpreteren en herscheppen de moderne Chinese esthetiek.

Ontwerpkenmerken

Joy Villa, Moderne Oriëntaalse Geest, Warmte van het Leven, Moderne Chinese Stijl, Creëer een sfeer van oriëntalisme en poëzie.

Ontwerpteam

Ontwerper: Xiang Pan Architect: Huajin Ye

Interactie met het ontwerp

Interieurontwerp Inkoop Soft design

Locatie en tijdsbestek van het ontwerp

Het project begon in juni 2019 in Anji, Huzhou, Zhejiang en werd voltooid in mei 2020 in Anji, Huzhou, Zhejiang. Het werd tentoongesteld in Yuejian Mountain Joy Villa in mei 2020.

Onderzoek voor het ontwerp

Soorten onderzoek: Joy Villa Onderzoeksdoelstellingen: De subtiele charme van de grafische elementen in de Chinese esthetiek wordt perfect geïnterpreteerd in het ontwerp. Methoden: Uit het leven en ontwerpboeken Gegevensverzameling en onderzoekstools: Met behulp van een computer Deelnemers: Ontwerper en architect Standpunten en implicaties: De subtiele charme van de grafische elementen in de Chinese esthetiek wordt perfect geïnterpreteerd in het ontwerp. Als water dat langs vierkanten en cirkels stroomt.

Uitdagingen bij het ontwerp

Het moeilijkste deel van het ontwerpen is het concept van het programma.

Ontwerpnotities

De algehele ruimte is gebaseerd op lichte houttinten, gecombineerd met marmeren meubels met natuurlijke texturen. Dit vormt een harmonieus geheel met de poëtische Zen-sfeer die vol menselijkheid en kwaliteit is. Thuis is de ideale plek waar iedereen naar zijn ware zelf kan terugkeren. Hier kan men een praatje maken, thee drinken of een boek lezen en even de drukte van de wereld vergeten om innerlijke rust te vinden. De algehele lichtbeige tint straalt rust en elegantie uit, terwijl moderne en oosterse elegantie doordringt in de ruimte door middel van vorm en kleur van de objecten.

Afbeeldingscredits

Afbeeldingen: Fotograaf QiWang Lin, 1000 Degree Vision, 2020.

Prijzen en erkenning

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege de integratie van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken. Ze dragen bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: OPS Design
Afbeeldingscredits: Images: Photographer QiWang Lin, 1000 Degree Vision, 2020.
Projectteamleden: Designer: Xiang Pan Architect: Huajin Ye
Projectnaam: Moshang
Projectklant: OPS Design


Moshang IMG #2
Moshang IMG #3
Moshang IMG #4
Moshang IMG #5
Moshang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp