CIFI Plaza Beijing: Een Multifunctioneel Ontwerp dat een Gemeenschapswoonkamer Creëert

Een Infill Project in het Hart van Fangshan District, Beijing

Als een hoogbouw, smal winkelcentrum heeft het CIFI Plaza Beijing-project als doel een driedimensionale stad te creëren met variabele ruimtes. Het ontwerp doorbreekt de typische indeling per verdieping door meerdere openbare highlightruimtes en meerdere ingangsniveaus boven het begane grondniveau te creëren. Tegelijkertijd onthult de gevel deze binnenruimtes, waardoor er maximale interactie mogelijk is tussen het interieur en de stedelijke omgeving.

CIFI Plaza Beijing is een infill-project, gelegen in het kernzakendistrict van Fangshan District, Beijing. Als een gemeenschappelijk winkelcentrum streeft het ontwerp ernaar sociale/publieke ruimtes in het project op te nemen en een gemeenschapswoonkamer te bieden voor de omliggende buurten.

Met afmetingen van 120m x 36.5m x 41.6m en een totale bouwoppervlakte van 47.788 m², biedt het CIFI Plaza Beijing-project een totale detailhandelsoppervlakte van 25.640 m². Het project heeft een landoppervlakte van 10.384 m² en een bouwoppervlakte boven de grond van 25.960 m².

Het ontwerp van CIFI Plaza Beijing onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het concept van een "verticale stad" wordt gerealiseerd door het creëren van meerdere ingangsniveaus. Aan de oostzijde is er een buitentrap met meerdere niveaus om de derde verdieping te bereiken, terwijl er aan de westzijde een buitentrap is om de tweede verdieping te bereiken. Hierdoor kunnen mensen gemakkelijk de hogere verdiepingen bereiken. Daarnaast is er op de bovenste verdieping van de noordoostelijke hoek een innovatieve ruimte genaamd "Open House" geïmplementeerd. Met een oppervlakte van bijna 1000 m² en een hoogte van 15 m, trekt deze ruimte veel aandacht en draagt het bij aan de commerciële waarde van de hogere verdiepingen.

Het project is gestart in mei 2019 en is nog steeds gaande. CIFI Plaza Beijing bevindt zich in Beijing, China.

Het ontwerp van CIFI Plaza Beijing is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. De focus lag op de innovatie van de indeling. Door af te wijken van de traditionele indeling per verdieping en meerdere ruimtes op verschillende niveaus te creëren, ontstaat er een interessante verticale stad.

De grootste uitdaging van het project lag in de vorm van het smalle en langwerpige terrein, waardoor de maximale bouwoppervlakte voor een conventioneel winkelcentrum te klein was. Het ontwerpteam moest een redelijke indeling voor de winkelvloer ontwerpen binnen deze beperkte ruimte en ervoor zorgen dat mensen de hogere verdiepingen konden bereiken.

CIFI Plaza Beijing is een infill-project dat een gemeenschapswoonkamer biedt in het hart van Fangshan District, Beijing. Het project streeft ernaar sociale/publieke ruimtes te integreren en een ontmoetingsplek te creëren voor de omliggende buurten. Met zijn unieke ontwerp en innovatieve benadering van ruimtegebruik, is CIFI Plaza Beijing een opvallend voorbeeld van modern architecturaal ontwerp.

Afbeeldingen met dank aan AICO:

Image #1: AICO

Image #2: AICO

Image #3: AICO

Image #4: AICO

Image #5: AICO

Dit ontwerp heeft de Gouden A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen. Ze belichamen buitengewone excellentie en hebben een significante impact op de wereld vanwege hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: AICO Ltd
Afbeeldingscredits: Image #1: AICO Image #2: AICO Image #3: AICO Image #4: AICO Image #5: AICO
Projectteamleden: Jun Zhang,Chong Shen,Li Sun,Kaixuan Wang,Chenxiao Wang
Projectnaam: CIFI Plaza Beijing
Projectklant: AICO Ltd


CIFI Plaza Beijing  IMG #2
CIFI Plaza Beijing  IMG #3
CIFI Plaza Beijing  IMG #4
CIFI Plaza Beijing  IMG #5
CIFI Plaza Beijing  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp