Kaze: Een Modulaire Power Station voor Kamperen

Een Innovatieve Oplossing voor Flexibele Stroomvoorziening

De Kaze is een revolutionaire modulaire power station ontworpen door Xiao Han. Geïnspireerd door de onhandigheid van traditionele kampeerstroomvoorzieningen, heeft Han een draagbare en veelzijdige oplossing gecreëerd die het gemak van stroomvoorziening tijdens het kamperen verbetert.

Traditionele kampeerstroomvoorzieningen zijn vaak omvangrijk en onpraktisch, waardoor het moeilijk is om stroom naar verschillende gebieden te leveren. Dit resulteert in de noodzaak van patchpanelen en verwarde draden die chaos veroorzaken op de camping. In plaats van zich zorgen te maken over het correct voeden van apparaten, zouden stroomvoorzieningen kampeerders moeten helpen bij het gemakkelijk opzetten van hun kampeerplek en apparatuur.

De Kaze biedt verschillende stroomvoorzieningsmodules voor verschillende gebieden op de camping, zoals de eetruimte, entertainmentruimte en rustgebied. Elke module heeft specifieke functies, zoals energie-output en verbindingen. Dankzij het modulaire ontwerp kan de stroomvoorziening worden aangepast aan de behoeften van de verschillende gebieden op de camping. De power station kan eenvoudig worden meegenomen en op elke gewenste positie worden geplaatst.

Wat de Kaze onderscheidt van andere modulaire power stations is dat de modules geïntegreerd zijn in de behuizing en gemakkelijk toegankelijk zijn. Hierdoor kan de behuizing zelf ook als een grotere power station worden gebruikt. Deze geïntegreerde oplossing zorgt ervoor dat de Kaze gemakkelijk kan worden opgeslagen zonder zich zorgen te maken over water- en stofbestendigheid. De behuizing wordt geleverd met een stroomkabel en gebruiksinstructies, zodat de gebruiker het product eenvoudig kan gebruiken.

Naast de functionele voordelen heeft de Kaze ook een opvallend design dat geschikt is voor stedelijk kamperen. Het herkenbare ontwerp maakt de Kaze meer dan alleen een stroomvoorziening, het is een esthetisch statement dat de aandacht trekt.

De Kaze maakt gebruik van lithiumijzerfosfaatbatterijen, die bekend staan om hun hoge energiedichtheid, lange levensduur en goede veiligheidsprestaties. Elke batterijmodule is voorzien van een Battery Management System (BMS) dat zorgt voor verschillende stroomoutputs en een breed scala aan toepassingen mogelijk maakt.

Met de Kaze kunnen kampeerders verschillende oplaadpoorten gebruiken en verbinding maken met stopcontacten, auto's en zonnepanelen voor het opladen. Er zijn displays op zowel de behuizing als de modulaire stroomvoorziening om de status van de stroomvoorziening visueel weer te geven. In grotere scenario's kan de behuizing worden geopend om de modulaire power station voor een flexibelere stroomvoorziening te gebruiken. Elke modulaire power station heeft stroomconnectoren voor verschillende toepassingen. De stroomkabels worden meegeleverd in de behuizing, waardoor het product gemakkelijk kan worden opgeborgen.

De Kaze is ontwikkeld in Zhejiang, China en het project begon in juli 2022 en werd afgerond in september 2022. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van kampeerders en de huidige staat van kampeerstroomvoorzieningen. Het modulaire ontwerp van de Kaze is het resultaat van het identificeren van functionele zones op een kampeerplek en het leveren van specifieke stroomvoorziening voor elk gebied.

De Kaze heeft erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp en functionaliteit. Het heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Energy Products, Projects and Devices Design in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap.

Met zijn modulaire ontwerp, veelzijdige functionaliteit en opvallende esthetiek biedt de Kaze een nieuwe en verbeterde manier van stroomvoorziening tijdens het kamperen. Het is een innovatieve oplossing die kampeerders in staat stelt om te genieten van een georganiseerde en gemakkelijke kampeerervaring zonder zich zorgen te maken over stroomvoorziening.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Design Yeah
Afbeeldingscredits: Design Yeah
Projectteamleden: Chengyong Li Ting Dong Xurong Shan Jingyi Jia
Projectnaam: Kaze
Projectklant: Design Yeah


Kaze IMG #2
Kaze IMG #3
Kaze IMG #4
Kaze IMG #5
Kaze IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp