Oasis: Een Nieuwe Dimensie in EV Opladen

Yang Feiya, Fan Xujuan en Wu Chunmao introduceren een innovatieve oplaadpaal voor elektrische voertuigen

Met de opkomst van elektrische voertuigen ontstaat er een groeiende behoefte aan innovatieve en interactieve oplaadoplossingen. Het ontwerpteam van Yang Feiya, Fan Xujuan en Wu Chunmao stelt een nieuwe benadering voor met hun project "Oasis".

Oasis is een oplaadpaal voor nieuwe energie met een draagbare krachtmodule en een mensgerichte interactiemodus. Het unieke aan dit ontwerp is dat elke oplaadpaal verschillende bomen symboliseert, en de planten groeien met het oplaadproces. Door verschillende oplaadpalen te gebruiken, kunnen gebruikers hun eigen virtuele planten verzamelen en een gepersonaliseerde tuin creëren.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de beperkte interactieve methoden van beschikbare oplaadpalen. Het team wilde een meer boeiende manier van interactie vinden en de diensten van oplaadpalen diversifiëren. Het resultaat is een oplaadpaal die niet alleen functioneel is, maar ook een visueel genot biedt aan de gebruikers.

Het ontwerpproces van Oasis was gebaseerd op de behoeften van de gebruikers op het gebied van visie, functie en emotie. Het product is gemaakt van materialen zoals TPE-isolatielaag, hoogwaardig nylon en PC. De algehele afmetingen van de oplaadpaal zijn 350mm * 350mm * 1700mm.

De interactie met Oasis is eenvoudig en intuïtief. Wanneer gebruikers dicht bij de oplaadpaal komen, kunnen ze de plantencategorie beoordelen via het silhouet van het standby-scherm en vervolgens de plant selecteren die ze leuk vinden. Tijdens het oplaadproces worden de planten samengevoegd tot een geheel, wat een visueel genot biedt aan de gebruikers.

Oasis is meer dan alleen een oplaadpaal. Het is een innovatieve benadering van het opladen van elektrische voertuigen die de gebruikerservaring verbetert en bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Het project begon in 2022 in Shanghai en het eindproduct zal in 2023 worden gelanceerd.

Deze innovatieve oplaadpaal heeft de prestigieuze A' Energy Products, Projects and Devices Design Award in 2023 gewonnen, wat getuigt van de originaliteit en functionaliteit van het ontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chunmao Wu
Afbeeldingscredits: Images and photos belong to Shanghai Greatway
Projectteamleden: Yang Feiya Fan Xujuan Wu Chunmao
Projectnaam: Oasis
Projectklant: Chunmao Wu


Oasis IMG #2
Oasis IMG #3
Oasis IMG #4
Oasis IMG #5
Oasis IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp