Oraimo Powersolar76: Revolutionaire Zonne-energie voor Thuis

Een Duurzame Energieoplossing voor Afrikaanse Huishoudens

In het streven naar duurzaamheid en praktische oplossingen heeft Shenzhen Transsion Holdings Co., Limited de Oraimo Powersolar76 ontworpen, een thuisenergiesysteem dat zich onderscheidt door zijn efficiëntie en veelzijdigheid.

De Oraimo Powersolar76 is een thuis zonne-energiesysteem dat speciaal is ontwikkeld voor regio's in Afrika waar elektriciteit schaars of onbetrouwbaar is. Het systeem voorziet in de basisbehoeften van elektriciteit en verlichting van huishoudens. Het ontwerp is geïnspireerd op minimalisme en functionaliteit, waarbij de controlebox een geïntegreerde, eenvoudige stijl heeft met de iconische textuur van het merk om de visuele hiërarchie te verbeteren. De groene tint weerspiegelt het milieuvriendelijke karakter van schone energie en benadrukt de inzet voor milieubescherming.

De unieke eigenschappen van de Powersolar76 omvatten een zonnepaneel dat eenvoudig te installeren en aan te passen is voor een optimale fotovoltaïsche conversie. De controlebox kan worden aangesloten op huishoudelijke apparaten en integreert een lichtbron met de mogelijkheid om tot drie extra lichtbuizen aan te sluiten voor voldoende verlichting. Twee USB-poorten en een Type-C poort vergroten de veelzijdigheid van het systeem.

De technologie achter de Powersolar76 is gebaseerd op een LFP-batterij die tien keer langer meegaat dan de industriestandaard en een indrukwekkende 3.000 cycli biedt. Bij dagelijks gebruik kan men rekenen op ongeveer 10 jaar betrouwbare dienst zonder veiligheidszorgen. Met afmetingen van 74*345*350mm is het systeem compact en toch krachtig.

De interactie met het systeem is gebruiksvriendelijk. Bij het inschakelen van de controlebox kan de gebruiker snel op de aan/uit-knop drukken om de geïntegreerde lichtbron aan te zetten en vervolgens wisselen tussen hoge, medium en lage helderheidsniveaus met extra korte drukken. In de modus met lage helderheid kan het systeem tot 30 uur verlichten. Een batterijniveau-indicator vereenvoudigt het energiebeheer en helpt gebruikers bij het plannen van het energieverbruik tijdens stroomuitval.

De ontwikkeling van de Powersolar76 begon in januari 2023 in Shenzhen en werd in januari 2024 geïntroduceerd op de Afrikaanse markt. Het onderzoek dat ten grondslag ligt aan het ontwerp richtte zich op de noodzaak voor een economische, veiligere en duurzamere zonne-energieoplossing voor huishoudens die nog steeds afhankelijk zijn van het verbranden van hout, kolen of kerosine voor hun dagelijkse verlichtingsbehoeften.

De Powersolar76 heeft de prestigieuze Gouden A' Design Award in de categorie Energieproducten, Projecten en Apparaten Design Award in 2024 gewonnen. Deze erkenning wordt toegekend aan opmerkelijke, baanbrekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen, en belichamen buitengewone uitmuntendheid en hebben een significante impact op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHENZHEN TRANSSION HOLDINGS CO., LIMITED
Afbeeldingscredits: SHENZHEN TRANSSION HOLDINGS CO., LIMITED
Projectteamleden: Yiqi Jiang Yenchiu Hsu Wenhsien Chiang Chunhua Tong
Projectnaam: Oraimo Powersolar76
Projectklant: Shenzhen Transsion Holdings Co., Limited


Oraimo Powersolar76 IMG #2
Oraimo Powersolar76 IMG #3
Oraimo Powersolar76 IMG #4
Oraimo Powersolar76 IMG #5
Oraimo Powersolar76 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp