Ontdekking van Hui Huis: Een Architectonische Reis

Limited Edition Artbook belicht Hui-stijl architectuur

In dit limited edition artbook brengt ontwerper Yumeng Li een ode aan de Hui-stijl architectuur, een unieke fusie van zuidelijke en noordelijke Chinese bouwtradities. Met een innovatieve 3D-presentatie nodigt het boek uit tot het behoud van deze culturele erfenis.

De Hui Huizen, genesteld in de nevelige uitlopers van de Gele Bergen, zijn een toonbeeld van de Hui-stijl architectuur. Dit artbook, gecreëerd door Yumeng Li, is niet zomaar een verzameling afbeeldingen; het is een visuele reis die de lezer meeneemt door de minimalistische esthetiek en de ruimtelijke opbouw van deze historische nederzettingen. De witte muren en zwarte tegels worden niet alleen als stijlelementen gebruikt, maar ook als structurele motieven die de lezer door de architectuur leiden.

Wat dit artbook onderscheidt, is de unieke weergave van de Hui-architectuur, een architectuurstijl die zelden wordt gezien in hedendaagse Chinese bouwkunst. De 'vensters' op elke pagina transformeren tweedimensionale afbeeldingen in een verfijnde driedimensionale panorama, waardoor de lezer niet alleen kennismaakt met de architectonische details, maar ook met de historische en culturele context van de Huizhou-regio.

De realisatie van dit artbook is mogelijk gemaakt door geavanceerde 3D-snijtechnieken en de toepassing van acetaatvezeldruk, wat zorgt voor een verhoogde visuele diepte en helderheid. Deze technieken creëren interactieve 'vensters' die de lezer een dynamische verkenning van de Hui-architectuur bieden, met aandacht voor de ruimtelijke verhoudingen en de verfijnde bouwtechnieken.

De technische specificaties van het artbook zijn indrukwekkend: een vlinderbinding met een half frame draadinzet en stanssnijden, gedrukt op artistiek gestructureerd 160g mat papier, 100g acetaatpapier en 96g zwavelzuurpapier. De combinatie van zeefdruk en UV-printen zorgt voor een hoogwaardige presentatie van de Hui-architectuur.

De interactie met het artbook is een essentieel onderdeel van de ervaring. De lezer wordt uitgenodigd om door de 'vensters' van de cover naar de achterkant te kijken en vervolgens door het boek te bladeren, waarbij elk iconisch segment met bijbehorende verhalen en uitgebreide details een zelfgeleide tour door de gebouwen biedt. De gelaagde pagina's bieden een pauze tussen twee secties om de ruimtelijke relaties en verschillende perspectieven te observeren.

De ontwikkeling van dit project, gelanceerd in januari 2023 in Boston en gebonden in Suzhou, China, werd afgerond in oktober 2023. Het is tentoongesteld in het Huizhou Museum en het Bengbu Museum in China. Het onderliggende onderzoek benadrukt de noodzaak om het publieke bewustzijn te vergroten en de Hui-cultuur nieuw leven in te blazen door middel van dit artbook.

Yumeng Li's artbook heeft de prestigieuze Bronzen A' Design Award in de categorie Print en Gepubliceerde Media Design in 2024 gewonnen, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze onderscheiding benadrukt de inzet voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en het bijdragen aan een betere wereld door middel van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yumeng Li
Afbeeldingscredits: Yumeng Li
Projectteamleden: Yumeng Li
Projectnaam: Hui House
Projectklant: Pear and Mulberry


Hui House IMG #2
Hui House IMG #3
Hui House IMG #4
Hui House IMG #5
Hui House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp