Proof of Existence: Een Regenboog van Inspiratie

Ontwerper Hyeonjeong Woo Creëert Bekroonde Dameskleding Collectie Geïnspireerd door de Regenboogvlag

In een wereld die steeds meer worstelt met haatmisdrijven tegen maatschappelijk gemarginaliseerden, heeft ontwerper Hyeonjeong Woo een unieke dameskledingcollectie gecreëerd, Proof of Existence, die de harmonie, vrede en liefde belichaamt die we nu zo hard nodig hebben. De collectie, die de Bronze A' Design Award in 2022 won, is geïnspireerd op de regenboogvlag en interpreteert op inventieve wijze de betekenis van regenboogkleurige kleding.

Elke kleur in deze op straatmode geïnspireerde collectie vertegenwoordigt een ander aspect van wat we in het leven koesteren. Handgemaakte sieraden van hars, die natuurlijke ontwerpen uitbeelden, versieren de monochrome outfits. Elk kledingstuk heeft een andere betekenis, en Hyeonjeong Woo heeft zich gericht op de gedachten en gevoelens die elke kleur oproept en deze gekoppeld aan het doel ervan. Rood staat voor leven, geel voor zonlicht, groen voor natuur, blauw voor harmonie, en paars wordt gebruikt om de illusie van Venus of het Vrijheidsbeeld te creëren.

De collectie is gemaakt met behulp van dode voorraadstoffen. Hyeonjeong Woo heeft haar eigen versieringen gemaakt om dynamiek en spannende texturen aan het ontwerp toe te voegen, terwijl ze trouw blijft aan het concept. Ze heeft geëxperimenteerd met zoveel mogelijk stoffen die ze kon vinden en wanneer ze de juiste kleur niet kon vinden, heeft ze deze geverfd, geschilderd of bedrukt.

De collectie is geproduceerd in Zuid-Korea van april 2021 tot januari 2022. Hyeonjeong Woo gelooft dat ontwerpers en kunstenaars hun eigen waarden en principes moeten hebben die hun werk leiden. Ze gebruikt mode als platform omdat ze gelooft dat de drager een geweldige tentoonstelling met mobiliteit kan zijn.

Een van de grootste uitdagingen bij het maken van deze collectie was het correct plaatsen van vijf verschillende stoffen. Elk materiaal heeft zijn unieke kenmerken en kwaliteit, en onverwachte ongelukken komen altijd voor. Ondanks deze uitdagingen is alles goed samengevoegd en biedt het plezier in het ontdekken van kleine details.

De collectie Proof of Existence is een prachtig voorbeeld van hoe creatief ontwerp kan worden vertaald in kleding zonder concessies te doen aan de constructiedetails of esthetiek. Het is een frisse nieuwe kijk op dameskleding en een inspirerend voorbeeld van hoe mode kan worden gebruikt om belangrijke sociale kwesties aan te kaarten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hyeonjeong Woo
Afbeeldingscredits: Image #1: Hyeonjeong Woo, Proof of Existence, 2022 Image #2: Hyeonjeong Woo, Proof of Existence, 2022 Image #3: Hyeonjeong Woo, Proof of Existence, 2022 Image #4: Hyeonjeong Woo, Proof of Existence, 2022 Image #5: Hyeonjeong Woo, Proof of Existence, 2022
Projectteamleden: Hyeonjeong Woo
Projectnaam: Proof of Existence
Projectklant: Hyeonjeong Woo


Proof of Existence IMG #2
Proof of Existence IMG #3
Proof of Existence IMG #4
Proof of Existence IMG #5
Proof of Existence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp