Yin: Een Unieke Bloemtheeverpakking met Verlichtingsfunctie

Ontworpen door Zhen Yang, Chunwang Yang en Jialu Yang

Inleiding

De Yin bloemtheeverpakking is een uniek en innovatief ontwerp dat functionaliteit en esthetiek combineert. Elk bloemthee-exemplaar is voorzien van een illustratie van de bijbehorende bloemen, gemaakt van natuurlijke materialen. Met behulp van lasergravure wordt de vorm van de bloemthee op de verpakking gegraveerd, waarbij kleine gaatjes worden gecreëerd die het licht doorlaten. Na gebruik van de thee kan de verpakking worden gebruikt als een klein nachtlampje, waardoor het een decoratieve en romantische sfeer creëert.

De Yin bloemtheeverpakking onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. Het ontwerp is geïnspireerd op de oorsprong van bloemthee in Duitsland. Een doos bloemthee is verdeeld in zes kleuren, waarbij elke kleur een ander theeproduct vertegenwoordigt. De verschillende soorten bloemthee worden onderscheiden door middel van kleurcodering. Elke bloemthee gebruikt zijn eigen bloemen als illustratie en de vorm van de thee wordt met behulp van lasergravure op de verpakking gegraveerd. De kleine gaatjes onthullen het licht dat van binnenuit komt, waardoor een betoverend effect ontstaat.

Het realisatieproces van de Yin bloemtheeverpakking maakt gebruik van papier en lasergravure. De binnenste doos heeft een afmeting van 80 mm x 80 mm x 80 mm, terwijl de buitenste doos een afmeting heeft van 85 mm x 175 mm x 255 mm. Het hoofdmateriaal dat wordt gebruikt is papier, en de lasergravure zorgt voor de gedetailleerde bloemvormen op de verpakking.

Het ontwerpteam bestond uit Zhen Yang, Chunwang Yang en Jialu Yang. Samen hebben zij dit unieke en functionele ontwerp gerealiseerd. Het project begon in juni 2021 en werd voltooid in oktober 2021.

De Yin bloemtheeverpakking is niet alleen een esthetisch aantrekkelijk ontwerp, maar ook functioneel. Naast het bewaren van de bloemthee, kan de verpakking ook dienen als een decoratief nachtlampje. Bij aankoop van de thee wordt een LED-lichtbron meegeleverd, waardoor de verpakking 's nachts een warme bloemenpatroon kan tonen, wat zorgt voor een romantische sfeer.

De Yin bloemtheeverpakking is bekroond met de Iron A' Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriestandaarden en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: zhen yang
Afbeeldingscredits: The pictures were taken by the company
Projectteamleden: Yang Zhen Yang Chunwang Yang Zhenyang Chunwang.
Projectnaam: Yin
Projectklant: zhen yang


Yin IMG #2
Yin IMG #3
Yin IMG #4
Yin IMG #5
Yin IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp