Sweet Q House: Een Comfortabel en Barrier-vrij Huis voor Gepensioneerden

Ontworpen door Yi Chun Chung

Inleiding:

Het Sweet Q House, ontworpen door Yi Chun Chung, is een residentieel huis dat speciaal is ontworpen om een comfortabele en barrier-vrije leefruimte te bieden aan gepensioneerden. Met zijn unieke kenmerken en doordachte ontwerp, is dit huis een perfecte plek voor gezinnen om samen te komen en te genieten van quality time.

Ontwerper Yi Chun Chung haalde inspiratie uit de wens om een ruimte te creëren waar grootouders en kleinkinderen samen kunnen spelen en genieten. Door de integratie van de gasten eetkamer en de gang, is er voldoende ruimte voor de kleinkinderen om te spelen. Het huis wordt zo de beste speeltuin, en de vrolijke en onschuldige glimlach maakt de liefde tussen kleinkinderen en grootouders nog dieper.

Een van de unieke kenmerken van het Sweet Q House is de open indeling. Om het gepensioneerde echtpaar een comfortabele barrier-vrije leefruimte te geven, is de oorspronkelijk gesloten indeling van drie kamers geopend. Hierdoor kan het eetgedeelte behouden blijven met een grote tafel om het hart van de familie te verenigen. De kinderen kunnen zich terugtrekken van de drukte na het werk en naar het huis van hun ouders gaan om te praten, alsof ze terug zijn in de goede oude tijd toen ze genoten van het eten van hun moeders zelfgemaakte gerechten.

Om het vloeroppervlak en de activiteitenruimte voor kinderen te vergroten, zijn de vaste wanden vervangen door schuifdeuren. Zo zijn er bijvoorbeeld schuifdeuren aan beide zijden van de kamer, die normaal gesproken geopend kunnen worden om de barrier-vrije ruimte te vergroten. Als je naar bed wilt, schuif je de deur weer dicht voor privacy. Ook de badkamer en de TV-wand maken gebruik van schuifdeuren van ijzer, waardoor de badkamer verborgen kan worden en de toegang vergemakkelijkt wordt.

Met afmetingen van 85 vierkante meter biedt het Sweet Q House een comfortabele leefruimte voor het gepensioneerde echtpaar. Het huis is voorzien van laminaatvloeren, Italiaanse verf, terrazzo, een rooster en titaniumplating, wat bijdraagt aan de esthetiek en duurzaamheid van het ontwerp.

Het Sweet Q House is ontworpen om een rustige en ontspannen sfeer te creëren. De grote vloer-tot-plafond ramen laten veel daglicht binnen en bieden een prachtig uitzicht op het groen buiten. De woonkamer is een ideale plek voor het gepensioneerde echtpaar om te genieten van hun vrije tijd, terwijl ze ontspannen in het zonnetje.

Het project van het Sweet Q House is in 2020 afgerond. Gedurende het ontwerpproces heeft ontwerper Yi Chun Chung intensief gecommuniceerd met de bewoners van het huis, om zo hun echte behoeften te begrijpen en het ontwerp meer te humaniseren.

Het Sweet Q House heeft enkele uitdagingen met betrekking tot creativiteit, techniek en onderzoek overwonnen. Zo is de badkamer voorzien van een ovale gouden spiegel met pijlvormige bakstenen en kleurrijke stippen op het aanrechtblad, om een hoogwaardige sfeer te creëren. Elke ochtend opstaan en jezelf opfrissen, terwijl je in de spiegel kijkt, geeft je het gevoel dat je enkele jaren jonger bent en begint aan een prachtige nieuwe dag.

Het Sweet Q House biedt gepensioneerden een barrier-vrije leefruimte, waarbij vaste scheidingswanden zijn verwijderd om de gang te vergroten en activiteiten gemakkelijker te maken. De woonkamer en eetkamer zijn slechts een paar stappen van elkaar verwijderd. Het gebruik van meerdere kleurelementen voegt rijkdom toe aan elke dag. Geniet van het nieuwe leven na het pensioen en laat het grote vloer-tot-plafond raam het groen en daglicht naar binnen reflecteren, zodat mensen kunnen genieten van een comfortabel en rustig leven.

Het Sweet Q House is een bekroond ontwerp en heeft in 2021 de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs erkent en beloont ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Afbeelding Credits: Fotograaf Ar Her Kuo Photography Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chung Yi Chun
Afbeeldingscredits: Photographer Ar Her Kuo Photography Studio
Projectteamleden: Chung Yi Chun
Projectnaam: Urban Green Corridor
Projectklant: Chung Yi Chun


Urban Green Corridor IMG #2
Urban Green Corridor IMG #3
Urban Green Corridor IMG #4
Urban Green Corridor IMG #5
Urban Green Corridor IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp