Salon Trinity: Een Luxueuze Spa-ervaring voor Haarverzorging

Een Ontwerp van Alvin Lee

Inleiding:

Salon Trinity, ontworpen door Alvin Lee, biedt een unieke en luxueuze spa-ervaring voor haarverzorging. Geïnspireerd door de serene sfeer van een spa, creëert dit ontwerp een oase van rust en verwennerij. Met zijn elegante interieur en doordachte details is Salon Trinity een plek waar klanten kunnen ontspannen en zich revitaliseren terwijl ze genieten van professionele haarbehandelingen.

De inspiratie voor Salon Trinity kwam voort uit de wens om de traditionele kapsalonervaring te transformeren tot een verfijnde en ontspannende reis. Het interieurontwerp is gericht op het creëren van een sfeer van luxe en verwennerij, waar klanten zich kunnen onderdompelen in een gevoel van totale ontspanning.

Het gebruik van witte transparante gordijnen verzacht de ruimte en creëert een gezellige sfeer. De houtlook tegels voegen extra comfort toe aan de ruimte. De volledige hoogte triptiekspiegels vergroten de ruimtelijkheid en creëren een gevoel van openheid. Een oversized ronde spiegel buiten het wasgedeelte fungeert als een visuele en fysieke afscheiding, evenals het iconische kenmerk van het merk.

Wat Salon Trinity onderscheidt, is het concept van een spa-ervaring voor haarverzorging. Het interieurontwerp is zorgvuldig afgestemd op de behoeften van de klant en biedt een ontspannen en verkwikkende omgeving. Het combineert esthetiek met functionaliteit en creëert zo een unieke en verfijnde ervaring.

De realisatie van dit unieke ontwerp is gebaseerd op een combinatie van spa-concepten en de operationele vereisten van een kapsalon. Het ontwerpteam heeft intensief samengewerkt met de klant om de juiste balans te vinden tussen esthetiek en functionaliteit. Het resultaat is een interieur dat zowel visueel aantrekkelijk als praktisch is.

Salon Trinity beslaat een oppervlakte van 80 vierkante meter en is gelegen in Hong Kong. Het project begon in juni 2022 en werd voltooid in september 2022. Gedurende het hele proces waren zowel het ontwerpteam als de projectmanager betrokken bij de vervaardiging en constructie.

Het ontwerp van Salon Trinity bracht enkele uitdagingen met zich mee, met name op het gebied van lay-out en ruimteplanning. De ruimte heeft een driehoekige vorm, wat zorgvuldige planning vereiste om voldoende werkruimte en een goede circulatie te garanderen. Het gebruik van triptiekspiegels met geïntegreerde verlichting en een tafel aan de voorkant zorgde voor zowel visuele aantrekkingskracht als functionaliteit.

Salon Trinity is een meesterwerk van ontwerper Alvin Lee, dat een nieuwe standaard zet voor de kapsalonindustrie. Met zijn luxueuze en verfijnde interieur biedt het een unieke spa-ervaring voor haarverzorging. Klanten kunnen genieten van professionele behandelingen in een omgeving die hen revitaliseert en verwent. Salon Trinity is een ware oase van rust en verwennerij.

Awards en Erkenning:

Salon Trinity heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Salon Trinity wordt geprezen om zijn integratie van de beste praktijken in de branche en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Beeldcredits: Fotograaf Alvin Lee


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alvin Lee
Afbeeldingscredits: Photographer: Alvin Lee
Projectteamleden: Design Director: Mr. Alvin Lee
Projectnaam: Salon Trinity
Projectklant: Alvin Lee


Salon Trinity IMG #2
Salon Trinity IMG #3
Salon Trinity IMG #4
Salon Trinity IMG #5
Salon Trinity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp