Aurotek Technology: Een Groene Fabriek die Technologie en Ecologie Integreert

Een Innovatieve Benadering van Milieuvriendelijke Productie

Volgens de visie van innovatie en milieubescherming heeft Aurotek Technology, een toonaangevend bedrijf op het gebied van technologie, gewerkt aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten die bijdragen aan een groenere planeet. Geïnspireerd door de bedrijfsfilosofie en energiebesparende zonweringproducten, hebben de architecten gekozen voor lokale materialen zoals betonnen holle bakstenen en glas voor de buitenkant van de fabriek, wat zowel economisch als milieuvriendelijk is.

Gelegen in Kunshan, een Chinese stad die bekend staat om de Taiwanese productie-industrie, doorbreekt dit project het traditionele, verouderde en niet-milieuvriendelijke imago van de productiesector. Gebaseerd op het groene idee integreert de fabriek technologie en ecologie en maakt het indruk met zijn unieke kenmerken.

Om de ventilatiestroom en temperatuursimulatie te meten en de uren te berekenen waarin natuurlijke ventilatie kan worden gebruikt bij verschillende interne belastingen, is gebruik gemaakt van CFD (Computational Fluid Dynamics). Daarnaast hebben de architecten de thermische omgeving van verschillende soorten gebouwen gesimuleerd om de geschikte temperatuur en luchtvochtigheid in elke hoek van het gebouw te realiseren.

In overeenstemming met de bedrijfsfilosofie van energiebesparing en koolstofvermindering is het 10.344 vierkante meter grote gebouw zelf een voorbeeld van groene gebouwen. Volgens de eisen van de "Green Building Evaluation Standards" (2014 editie) hanteert het de driesterrenstandaard van het Chinese Green Building als groen bouwstrategie, waarbij gebruik wordt gemaakt van uitgeholde gevels en drijvende ventilatieramen om natuurlijke verlichting en natuurlijke luchtconvectie te bevorderen.

Door de combinatie van holle bakstenen en glas ontstaat er een ademende gebouwschil met natuurlijke verlichting en zelfschaduwende functie. Het ontwerp minimaliseert de latere decoratie en houdt gedurende het hele bouwproces rekening met het concept van milieubescherming.

Een groen atrium is gecreëerd in het werkplaatsgebied en het kantoorruimtegebied om het microklimaat aan te passen. Bij het vloer-tot-plafond glasraam op de begane grond in de zuidoostelijke hoek van het gebouw zijn de externe zonweringproducten van de klant zelf toegepast, waardoor ze hun eigen producten direct kunnen tonen en ervaren.

Als een productiebasis voor industrie 4.0 die ervoor zorgt dat het productieproces middelen en energie bespaart en de digitale revolutie realiseert, is dit project de assemblageplaats voor robotarmproducten van Aurotek Technology. Uitgaande van het concept van milieubescherming maakt de buitenmuur van dit project bewust geen gebruik van hoogwaardige metalen materialen, maar van lokaal geproduceerde economische en milieuvriendelijke holle bakstenen om de oorspronkelijke parkstijl uit te breiden. De fabriek heeft het hoogste niveau van certificering behaald in de groene gebouwevaluatiestandaarden van China.

Met zijn innovatieve benadering van milieuvriendelijke productie en het integreren van technologie en ecologie heeft de Aurotek Technology-fabriek de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Peng Architects Inc.
Afbeeldingscredits: Peng Architects Inc.
Projectteamleden: Architect Lead:Pengchien Chang Design Director: Johnny Chen Architect: Zixuan Huang Architect: Weiru Chen Architect: Kai Wang
Projectnaam: Aurotek Technology
Projectklant: Peng Architects Inc.


Aurotek Technology IMG #2
Aurotek Technology IMG #3
Aurotek Technology IMG #4
Aurotek Technology IMG #5
Aurotek Technology IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp