Lucid Barrel: Innovatie in Drankpresentatie

Shelly Agronin's Hedendaagse Interpretatie van de Wijnvat

In de wereld van gastvrijheid en catering is de presentatie van dranken net zo belangrijk als de kwaliteit ervan. Met de Lucid Barrel, een ontwerp van Shelly Agronin, wordt de klassieke wijnvat opnieuw uitgevonden voor een moderne ervaring.

De inspiratie voor de Lucid Barrel is ontleend aan het traditionele beeld van een wijnkelder. Dit drankdispenser is een moderne vertolking van het essentiële wijnvat. Agronin nam de vorm van het vat als uitgangspunt en paste deze aan voor de wereld van frisdranken. Het resultaat is een blikvanger die niet alleen gemakkelijk in gebruik en onderhoud is, maar ook een stijlvolle toevoeging vormt voor elk buffet of hotelreceptie.

De unieke eigenschappen van de Lucid Barrel liggen in het design en de functionaliteit. Zelfs het simpelste water krijgt een betere smaak wanneer het uit een prachtig ontworpen vat wordt geschonken. Het is gemaakt van hoogwaardige acrylplaten en ontworpen met duurzaamheid in gedachten, waarbij materiaalverspilling tot een minimum wordt beperkt. Met afmetingen van 36,83 x 24,77 x 51,13 cm en een capaciteit van 5 gallon is het een opvallend en praktisch element voor elke gelegenheid.

De Lucid Barrel kan worden gebruikt als een reguliere drankdispenser of als een infuser door verse kruiden en fruit toe te voegen aan de verwijderbare infuser, waardoor een verfrissend gepersonaliseerd drankje ontstaat. Het product wordt geleverd met een reguliere of een handsfree kraan en is gemakkelijk te vervoeren voor evenementen.

Het ontwerp van de Lucid Barrel is tot stand gekomen na grondig onderzoek naar de regelgeving rondom hygiëne in de horeca in de VS en Europa. Hierbij is rekening gehouden met de strikte hygiëneregels van de FDA. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar de zichtbaarheid, het ontwerp en de behoeften van drankstations in 's werelds toonaangevende hotels.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de Lucid Barrel waren niet gering. Het moest voldoen aan de hoge eisen van de horeca-industrie: functionaliteit, snelheid en gemak bij het opzetten voor verschillende evenementen, en eenvoud bij het schoonmaken. Bovendien moest het ontwerp ongewoon, Instagram-waardig en indrukwekkend genoeg zijn om zelfs de meest veeleisende gasten te verbazen.

De Lucid Barrel is niet alleen een toonbeeld van elegantie en functionaliteit, maar ook een bewijs van innovatief design dat de essentie van water transformeert. Het is een bekroond ontwerp dat de Iron A' Food, Beverage and Culinary Arts Design Award in 2024 heeft gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shelly Agronin
Afbeeldingscredits: Photos by Yoram Ashhaim
Projectteamleden: Shelly Agronin
Projectnaam: Lucid Barrel
Projectklant: Rosseto Serving Solutions


Lucid Barrel IMG #2
Lucid Barrel IMG #3
Lucid Barrel IMG #4
Lucid Barrel IMG #5
Lucid Barrel IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp