Revolutionaire Verpakking voor Laag-Alcoholische Wijn

Imoment: Esthetiek Vangt de Essentie van Geluk

De nieuwe laag-alcoholische wijnserie van Hu Wan en Li Jianpeng, genaamd Imoment, belooft een zintuiglijke ervaring die de schoonheid van de natuurlijke wereld vastlegt.

De zoektocht naar een lichte roes die ontspanning en vreugde brengt, is een trend onder jonge consumenten. Met dit in gedachten hebben Hu Wan en Li Jianpeng een laag-alcoholische wijnserie ontworpen die zich onderscheidt van de massa. De serie, genaamd Imoment, is geïnspireerd op de adembenemende momenten van zonsopgang en zonsondergang en integreert de visuele impact van deze scènes in de verpakking en het ontwerp.

Wat Imoment uniek maakt, is de focus op het creëren van een onvergetelijke ervaring door middel van design. In plaats van te vertrouwen op tekst of illustraties, zoals veel andere laag-alcoholische dranken doen, biedt Imoment een hogere kwaliteitservaring en emotionele begeleiding bij licht drinken. Dit wordt bereikt door kleuremotionele aspecten te combineren met de smaak van de drank, wat leidt tot een product dat zowel visueel als fysiologisch bedwelmend werkt.

De technologie achter de realisatie van Imoment is even innovatief als het concept zelf. Om de ervaring van transparante, gradiënt luchtkleuren te presenteren, worden grote delen krimpfilm gebruikt om transparante glazen flessen en aluminium blikjes te omhullen. Dit zorgt voor visuele integriteit en compatibiliteit met de vorm van de meeste containers. Het resultaat is een productlijn die beschikbaar is in meerdere maten en vormen, aangepast aan de behoeften van de consument.

De uitdagingen bij het ontwerpen waren niet gering. Het consistent reproduceren van gradiëntkleuren op verschillende media was een technische hindernis die de ontwerpers moesten overwinnen. Uiteindelijk hebben ze zeven verschillende technieken uitgeprobeerd en een balans gevonden tussen effect en kosten door gebruik te maken van krimpfilm. Dit proces vereiste een constante verfijning en ging door ten minste drie rondes van bemonstering om de hoge kwaliteit te bereiken die het merk nastreeft.

Het project Imoment, dat startte in juni 2022 en voltooid werd in augustus 2022 in Hangzhou, heeft niet alleen de aandacht getrokken van consumenten maar ook van de industrie. Het ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Food, Beverage and Culinary Arts Design in 2024, een erkenning voor uitmuntende en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze prijs benadrukt de sterke technische en creatieve vaardigheden van het team en hun bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Met Imoment hebben Hu Wan en Li Jianpeng een nieuwe standaard gezet in de wereld van laag-alcoholische dranken. Hun toewijding aan esthetiek en ervaring in de verpakking van de Imoment-serie belooft consumenten een moment van pure schoonheid en ontspanning, elke keer dat ze een fles openen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WAN HU
Afbeeldingscredits: Creator Hu Wan Illustrator Li Jianpeng
Projectteamleden: Hu Wan Li Jianpeng
Projectnaam: Imoment
Projectklant: Netease Yanxuan Trading Co. Ltd


Imoment IMG #2
Imoment IMG #3
Imoment IMG #4
Imoment IMG #5
Imoment IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp